Slik mikser du musikk til gruppetimene dine!

Musikk er helt essensielt for opplevelsen, og også treningseffekten, i gruppetrening! Å kunne trene til fengende musikk sammen med andre mennesker, er jo noe av det jeg liker aller best med gruppetrening, men da må også musikken være satt sammen på en gjennomtenkt og god måte, og den må være mikset!

Visste du at jeg har skrevet et blogginnlegg tidligere som tar for seg hvordan du kan mikse din egen musikk? Jeg har laget en fullstendig «oppskrift» på hvordan du går frem. Jeg har selv brukt programmet MixMeister Express i alle mine år som instruktør og er superfornøyd med det. Det er brukervennlig og enkelt. Hvis du vil løfte gruppetimene dine til et nytt nivå, miks musikken din!

Hele dette innlegget med full fremgangsmåte for hvordan du bruker MixMeister, finner du her. Enjoy!

Foto: Helena Wian, fra  ShapeUp Convention 2019

Foto: Helena Wian, fra ShapeUp Convention 2019

52571337_2115311355181337_5920331406415757312_o.jpg

Hvis du ønsker tips og inspirasjon til hensiktsmessig musikkbruk, kan du lese om det her og hvis du vil lese om intensitetstyring og musikkbruk, finner du et blogginnlegg om dette her.

Mitt mål og ønske med denne bloggen er å hjelpe alle dere som jobber som gruppeinstruktører rundt om i vårt langstrakte land, så jeg håper du får glede og nytte av disse blogginnleggene! Legg gjerne igjen en kommentar om det er andre temaer du ønsker jeg skal skrive om :)


Ønsker dere en superfin lørdag!

//Eva Katrine

Try paying your next mortgage, rent, or car payment with passion instead of money and see just how that works out for you!?

For en stund siden skrev Tony Stone en statusoppdatering på Facebook som jeg tok en screenshot av med det samme jeg leste den. Temaet han belyste er noe jeg selv er svært opptatt av og som jeg synes vi alle skal våge å snakke litt høyere om (les statusoppdateringen til høyre). Tony Stone er danser og koreograf, og har koreografert for blant annet Michael Jackson og Britney Spears. Han reiser i dag verden rundt som internasjonal presentatør og inspirerer mennesker i alle aldersgrupper med sin unike formidlingsevne og fantastiske danseglede! Jeg spurte Tony om det var greit at jeg kunne bruke hans statusoppdatering i dette blogginnlegget, og jeg siterer:

«It's absolutely no problem to use the post. No worries at all. Thanks so much for being considerate enough to check with me first. Much appreciated.” - Tony Stone

Når jeg leste denne statusoppdateringen, så tenkte jeg bare «Yes, endelig!», endelig var det en som klarte å sette ord på hva jeg selv har tenkt i flere år, og som våger å snakke høyt om et tema mange kanskje synes er vanskelig eller litt ubehagelig. Dette er også noe av det som engasjerer meg mest innen treningssenterbransjen – nemlig rettferdig lønn!

I 11 år som instruktør har jeg opparbeidet meg en rekke erfaringer når det kommer til dette med lønn, og har en haug av tanker og ønsker om fremtiden for denne bransjen. For meg er treningsbransjen verdens beste bransje, men også en bransje som til tider provoserer og skuffer. På mange områder opplever jeg treningsbransjen som en slags «fritidsklubb» der dugnadsarbeid er en selvfølge og det er også en like stor selvfølge å spørre om og forvente at folk gjør en rekke jobb uten å få betalt. Dette er det jeg synes er synd med bransjen og som jeg håper kan endre seg i fremtiden. Misforstå meg rett – det er viktig å stille opp og bidra og jeg har gjort det selv i veldig mange år av min instruktørkarriere, men tilslutt blir man lei og man synes det er på tide å få noe igjen for all jobben, studiene og energien man har lagt ned. Stadig flere velger i dag også å jobbe som trenere på heltid, og som Tony skriver: «Try paying your next mortgage, rent, or car payment with passion instead of money and see just how that works out for you» – lidenskap er flott, men det betaler ikke leilighet, mat, bil osv. Vi i treningssenterbransjen er like avhengige av en tilstrekkelig inntekt som alle andre yrkesgrupper. Likevel opplever jeg ofte at jobbene i treningssenterbransjen, spesielt gruppeinstruktører, PTer etc., blir sett på som «hobbyer» og aktørene i bransjen får ikke nødvendigvis den lønnen de fortjener.

Jeg er utrolig glad for at jeg selv har stilt opp gjennom årene, og jeg har lært utrolig mye fra alle de ulike jobbene jeg har hatt. Selv om jeg ikke har tjent noe, eller tjent svært lite, har jeg alltid sett positivt på det og tenkt at nå har jeg fått muligheten til å lære noe nytt og utvikle meg selv. I mange år var dette helt ok og jeg ville ikke vært det foruten, men etterhvert som «voksenlivet» møtte meg og studietiden var over, begynte jeg å se hvor skjevt dette faktisk er i treningsbransjen kontra andre bransjer. Jeg valgte å ta en mastergrad innen idrettspsykologi og coaching ved Norges Idrettshøgskole, med fordypning rettet inn mot gruppetrening, og jeg valgte trenerrollen som yrkesvei og karriere. Likevel opplever jeg fortsatt at folk ikke forstår at det er dette jeg jobber med på heltid og at dette er min profesjon. Jeg blir sidestilt med de som har en instruktørjobb i tillegg til en fulltidsstilling et annet sted, og ofte forventes det at jeg skal gjøre jobb ulønnet. Dette ser jeg at det er mange som opplever – både instruktører og PTer – og det synes jeg er utrolig synd. Alle som jobber i treningssenterbransjen, og spesielt alle de som har det som sitt levebrød, bør anerkjennes på lik linje som alle andre yrkesgrupper og få den lønnen de fortjener basert på utdanning, erfaring og engasjement.

IMG_0817.JPG
IMG_3927.jpg

Det snakkes om profesjonalisering og kompetansehevning i bransjen, men veldig få føler jeg våger å ta opp temaet knyttet til lønn. Hvis vi skal få flere aktører i bransjen til å utdanne seg og velge treningssenterbransjen som karrierevalg, er vi nødt til å også lønne disse aktørene rettferdig. Det krever mye for å bli profesjonell innen sitt fagfelt — utdanning, tid, lidenskap, engasjement – og det er viktig at de som velger å gjøre alt de kan for å bli dyktige, slik at de igjen kan hjelpe andre og glede andre med fysisk aktivitet og treningsglede, blir anerkjent og respektert. Det er viktig med lidenskap, men som Tony skriver: «Money doesn’t magically show up on your doorstep because you really love what you do».

Men ansvaret ligger også hos oss som er instruktører og PTer. Vi som jobber i bransjen må bli flinkere til å si i fra, prissette oss selv og våre tjenester, og våge å ta diskusjonen om lønn, selv om det kanskje er ubehagelig. Hvis vi alle alltid bare sier «ja», vil vi heller ikke kunne se en endring. Alle ledere i treningssenterbransjen må også kunne se den enorme jobben som ligger bak gode trenerprestasjoner, og anerkjenne og lønne dette rettferdig. Selv om man er lidenskapelig opptatt av jobben sin, noe jeg selv så definitivt er, mister man tilslutt motivasjonen om man aldri får noe igjen for all den energien og tiden man har lagt ned. Dette har jeg kjent på mange ganger selv, og jeg tror ikke jeg er alene.

Og selv om det er viktig å anerkjenne de trenerne som har instruktør- eller PT-yrket som fulltidsjobb, er det også viktig å se og respektere de som gjør dette i tillegg til annen jobb. Skal vi klare å beholde dyktige instruktører, må vi lønne dem rettferdig. Jeg forstår godt at mange gir seg med timer pga. annen fulltidsjobb, når jeg vet hvor mange timer jobb det ligger bak en gruppetime f.eks. – du skal finne musikk, mikse musikk, designe timen, lære deg timen og pugge den, før du er klar til å holde den for medlemmer. Dette krever mye tid og energi, og i tillegg til en annen fulltidsjobb, blir dette veldig mye for mange. Hvis disse også aldri får noe ekstra, eller opplever at lønnen er så lav at de ikke kan «forsvare» å bruke utallige timer for et nytt program, mister vi dem. Det er utrolig synd. Så mitt store håp og ønske er:

Til alle ledere i bransjen: Vær snill og anerkjenn instruktørene og PTene som jobber i treningssenterbransjen og lønn de deretter.

Til alle bransjekolleger (selvstendige og frilansere): Våg å snakke høyt om lønnsvilkår, still krav og ikke la lidenskapen din være betalingen for alt du gjør.

IMG_0305.jpg

Jeg håper at dette innlegget kanskje kan kaste lys over et tema det snakkes lite om, at vi som jobber i treningssenterbransjen – spesielt selvstendige og frilansere – kan våge å stille litt større krav, hjelpe hverandre og ikke si ja til alt bare på grunn av vår genuine lidenskap og at vi kan se en økt profesjonalisering i bransjen i årene fremover, både når det gjelder økt kompetanse, kvalitet og rettferdige lønnsvilkår. Det er jo tross alt verdens beste bransje!

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under om du har tanker eller erfaringer du vil dele.

//Eva Katrine

Takk for i år VING ENERGYBOOST!

(dette innlegget inneholder reklame)

Tiden flyr og plutselig har det nesten gått to uker siden Alexandra Kakurina og jeg kom hjem fra årets Ving EnergyBoost, og det er på tide med en deilig oppsummering! Det var tredje året Alexandra og jeg arrangerte denne treningsreisen til Gran Canaria og det var like magisk denne gangen :) I år hadde vi med oss 21 fantastiske deltagere – tyve høner og en hane! Jeg vil rette en stor takk til alle deltagerne som var med og bidro til å gjøre denne uken uforglemmelig. Fem av damene hadde vært med også de to foregående årene og i tillegg kjente jeg noen av deltagerne fra andre treningsreiser. Det var ekstra koselig! Og nå har elleve booket seg på til ny tur til neste år allerede, så det er vi evig takknemlig for og tar som et stort kompliment ;) Vi gleder oss til å se dere alle igjen! #onebighappyfamily

Til tross for en litt trøblete start med kansellert fly, var stemningen på topp og damene danset allerede salsa på hotellrommet på Gardemoen før vi kom oss avgårde – jeg tar av meg hatten! Er ingen sak med noen utfordringer når man har med en så blid, positiv og løsningsorientert gjeng, og heldigvis var hele forsinkelsen glemt i det de latinamerikanske rytmene strømmet ut av høyttalerne!

LRG_DSC08950 2.jpg
IMG_9740.jpg
IMG_9772.jpg

Ving Energyboost arrangeres på Sunprime Atlantic View på Gran Canaria, i Playa del Ingles, og det er virkelig er flott hotell med supre uteområder. Hver dag startet enten med myk Morning Flow under åpen himmel eller med svett og morsom SOMA MOVE, etterfulgt av dans som Salsa Ladies Styling, Tango Fusion og Zumba. Midt på dagen er det aktivitetsfri og man har mulighet til å gjøre akkurat som en vil. Å gjøre som en vil kan man jo hele uken, men vi oppfordrer deltagerne til å være med på så mye som mulig gjennom uken, da programmet er lagt opp med en «rød tråd» gjennom uken. Det er nesten litt som et ukeskurs, der man både lærer teknikk, koreografi, får tilegnet ny kunnskap osv. Hver ettermiddag avsluttes med dans etterfulgt av Sunset Flow, stretching eller yin yoga.

Vi spiser felles middag hver kveld for alle som ønsker å være med, noe som også gjør at det er trygt og hyggelig å reise alene :) Så er du i tvil om du skal våge å dra alene – gi gass! Veldig mange reiser alene på denne reisen og flere av deltagerne har blitt nære venner! Det er superkoselig :)

IMG_9771.JPG
IMG_9749.jpg
IMG_0065.jpg

Hvert år arrangerer vi også «DANCEPARTY» med eget tema. Det første året vi arrangerte Ving EnergyBoost, var temaet «Pop-musikk», i fjor var det «Disco» og i år var det klart for «Musical Dance». Det var altså musikaltema og Alexandra og jeg hadde funnet frem en rekke slagere fra de største musikalene gjennom tidene! Kostymer er også et «must» og vi oppfordrer også deltagerne til å kle seg ut – noe de også tar meget seriøst. Det er så fantastisk å se alle de kreative kostymene hvert år. I år var både Hair, Cats, Fame, Moulin Rouge, Grease, Flashdance og Saturday Night Fever godt representert i salen! Det var helt rått, og nytt av året var også kåring av årets beste kostyme :)

Årets «DANCEPARTY» var en stor suksess og vi storkoste oss alle sammen! Det var som å være på musikalscenen i 75 min. Nå leker Alexandra og jeg med tanken om temaet: «Ikoniske danser» til neste år ;)
Hva sier dere?!

IMG_9950.JPG
IMG_9895.PNG
IMG_8299.jpg

I tradisjon tro fikk alle deltagerne også goodiebags under velkomstmøtet, og vi vil derfor rette en stor takk til våre samarbeidspartnere, som var med å gjøre årets goodiebags ekstra fulle og superfreshe! Vi fikk produkter og negllakk fra SkinbyMeOslo, drikkeflasker og treningsnett/bag fra Myrens Sportssenter, gavekort/rabattkode fra MakeUpYourMind, produkter fra Thalgo Norge og gavekort/rabattkode fra Hauteletics.

Tusen, tusen hjertelig takk alle sammen! Vi setter stor pirs på samarbeidet og er stolte av å kunne gi deltagerne på Ving EnergyBoost goodiebags med kvalitetsprodukter. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale disse aktørene til alle jeg kjenner!

LRG_DSC08938.jpg
IMG_0050.JPG
Facetune_27-01-2019-22-52-46.jpg
IMG_0048.JPG

Om du er nysgjerrig på Ving EnergyBoost, kan jeg si at denne treningsreisen passer for absolutt alle! Enten du har lyst til å lære å danse, komme i gang med trening eller bare har lyst på en komplett treningsuke for å hente inspirasjon og utfordre komfortsonen, er dette den perfekte treningsreisen for deg! Du kan prøve deg frem innenfor trygge og positive rammer, og opplegget tilpasses nivået. Alle vil føle både utfordring og mestring ut fra sitt utgangspunkt. Du deltar på så mange klasser du vil i løpet av turen, men det er ønskelig at du har trent litt tidligere. Vi lover deg en leken, energisk, utfordrende og kunnskapsrik uke! Så heng deg på Ving EnergyBoost 2020 :)

IMG_0126.jpg

Tusen takk alle sammen for en herlig og minnerik uke, og tusen takk til Ving Norge som gjør det mulig for oss å jobbe med lidenskapen vår. Det er vi evig takknemlig for!

Har du lyst til å være med neste år? Mer informasjon og påmeldingsskjema finner du her.

Hvis du ønsker å være med, anbefaler vi deg å booke reisen så fort du har mulighet, da det er et begrenset antall rom for de som ønsker å bo alene og nesten halvparten av plassene er allerede booket.

Ving Energyboost er det store høydepunktet i januar og jeg gleder meg allerede til 2020! Under kan du se litt av hvordan vi hadde det i år :) Enjoy!

//Eva Katrine

IMG_0035.jpg

Musikkbruk og intensitetsstyring i gruppetrening

Foto: Per-Åge Eriksen

Foto: Per-Åge Eriksen

Ved fjorårets NIH Aktiv Convention holdt jeg en workshop i musikkbruk og intensitetsstyring for gruppetrening i sal, og denne har jeg lovet å dele med dere her på bloggen. Så endelig – her kommer den!

Musikk er sentralt for all gruppetrening og musikkbruk og intensitet henger nøye sammen. Det er ikke bare trinnene vi velger som skaper intensitet, men musikken er også avgjørende for å få ønsket intensitet i løpet av en gruppetime, med tanke på tempo, energi og stemning. Er musikken gjennomtenkt og tilpasset de ulike delene av gruppetimen, i tillegg til at den gjenspeiler timens intensitet, har du klart å designe en meget god gruppetime som deltagerne dine vil elske! Jeg har skrevet en del om musikkbruk, miksing osv., her på bloggen tidligere, så mer om musikkbruk kan du lese her og hvordan du kan mikse musikk, kan du lese alt om her.


I dette innlegget får du en gjennomgang av hva workshopen ved NIH Aktiv Convention inneholdt, og skulle du være interessert i å delta på en workshop i musikkbruk, følg med på inspartum akademi sine nettsider og instagram for fortløpende oppdateringer.


Musikkbruk er sentral innen all form for gruppetrening, og er en betydelig faktor for å:

•Motivere og inspirere

•Variere og skape ulik stemning

•Strukturere timen

•Få deltagerne til å yte det lille ekstra!

Forskning viser nettopp at musikk kan bidra til å endre deltagernes opplevelse av utmattelse, bidra til fremmet mestringstro, «stå-på-vilje», humør og trivsel, og fungere som et effektivt verktøy for å skape positiv stemning i gruppetrening. Musikkbruken i gruppetrening er essensiell for opplevelsen og helheten av gruppetrening. (Finne BPM og bruk av riktig BPM, kan du lese mer om her.)

En variert musikk i gruppetrening er også svært viktig. Det er umulig å tilfredsstille alle deltagerne, men man skal alltid prøve å bruke så variert og kreativ musikk som mulig. Bruk ulike musikksjangre, variasjon i dame- og herrevokal, sanger med forskjellig energi/intensitet, ulike språk osv. Musikken kan aktivt brukes til å skape ulike stemninger i gruppetimen, ved å la tema og stil fra musikken underbygge de trinnene/øvelsene du velger. Musikken bør gjenspeiles i trinnene og energien i timen, og motsatt. For å kunne bruke musikken mest effektivt og anvende ulikesjangre, energinivå, stemning, karakter og stil, må du som instruktør også kjenne musikken godt.

Her er en god «huskeliste» for variert musikkbruk:
Sjanger:Bruk ulike sjangre - Pop, rock, elektronika, dance, house, club, disco, funk, hip-hop, R&B, latin, reggae, ska, country, musikal, bollywood, jazz, newage osv. 

Vokal:Bruk dame- og herrevokal, vokal/instrumental musikk. 

Energi:Bruk sanger med ulik intensitet, veksle mellom energiske og roligere låter. 

Generasjon:Bruk sanger fra ulike generasjoner. Dette skaper god variasjon og vekker minner hos deltagerne. 

Språk:Bruk ulike språk – dette skaper god variasjon og stemning. Vær imidlertid observant ift. innholdet i teksten. 

Deltagernes favoritt:Timen bør inneholde sanger der deltagerne kan «skinne». Ta gjerne med en «gammel  slager», eller noen populære «liste-pop»-sanger. 

Instruktørens favoritt:Timen bør også inneholde din favorittsang, der du også kan «skinne» ekstra. 

Tema:«World beat» (afrikans, irsk, indisk osv.), «Høytid/merkedager» (jul, påske,halloween, karneval osv.).

Foto: Per-Åge Eriksen

Foto: Per-Åge Eriksen

9M6A0228.JPG brukt.JPG

Etter å ha funnet og analysert den musikken du ønsker å bruke i gruppetimen din, må du strukturere sangene og sette dem sammen i en spilleliste. Hvordan du velger å sette sammen musikk til en gruppetime, er selvfølgelig avhengig av hva slags time det er, men stort sett følger de ulike gruppetimene den samme malen. De fleste timene inneholder en oppvarming, en hoveddel og en nedtrapping/uttøying. 

Musikk til oppvarming bør starte rolig og gradvis øke både i tempo, energi og intensitet. Hoveddelen kan imidlertid inneholde en rekke ulik musikk, men også her bør sangenes intensitet følge intensitetsprofilen for timen. Musikk til nedtrapping bør være tilpasset med tanke på tempo og sjanger, og en rolig og behagelig låt bør avslutte timen.

Etter å ha fordelt sangene etter hvilken del av timen de kan passe inn i, bør du se på hvordan du på best mulig måte kan fremme god variasjon og kontraster i musikken, i tillegg til harmoni og flyt. Med harmoni i musikken, menes at musikken bør flyte naturlig over i hverandre, og at det ikke skal være unødvendige opphold mellom sangene, med mindre dette ikke er gjort av en spesiell grunn. Anbefales å mikse musikken, for å gi best mulig flyt og treningseffekt.


Intensitetsstyring

Intensitetsstyring i gruppetrening, er basert på subjektiv opplevd anstrengelse. Å kunne coache deltagerne i forhold til intensitet i gruppetrening basert på subjektiv opplevd anstrengelse, er en sentral del av alle kondisjonstimer i sal og på sykkeltimer. Du bør kunne coache deltagerne gjennom timen ift. hvor skal de ligge i intensitet, hvordan skal det kjennes ut, hva er målet med timen er osv. Og du skal kunne visuelt beskrive hvordan intensitetskurven ser ut?

Bruk en kortfattet versjon av Borgs skala (se bildet under). Denne skalaen inneholder fem intensitetssoner, og i tillegg beskriver den mer detaljert hvordan den subjektive opplevelsen vil være innenfor de ulike intensitetssonene (I-sonene). Finne dine egne beskrivelser for hver I-sone. Gruppeinstruktører har mye å lære av sykkelinstruktører med tanke på intensitetsstyring, så gå gjerne må noen sykketimer og hent inspirasjon fra sykkelinstruktørene.

Det er avgjørende for kondisjonstimer at du som instruktør veileder deltagerne gjennom timen ift. intensitet, slik at de får et bevisst forhold til ulike arbeidsintensiteter og får maksimalt utbytte av kondisjonstreningen. For å øke VO2maks mest effektivt, har forskning vist at man bør arbeide ved en intensitet rundt 85% av HFmaks i fire minutter eller mer (I-sone 3).

Kortfattet versjon av Borgs skala.

Kortfattet versjon av Borgs skala.

I gruppetrening benytter man som oftest en forenklet versjon av Borgs RPE-skala («rate ofperceivedexertion»). Borgs skala er en intensitetsskala basert på individets egen oppfattelse av anstrengelse, og angir en skala fra 1-20, der 1-6 er meget lett, mens 20 angir maksimalt anstrengende nivå. På grunn av de mange graderingene innen Borgs skala, har man laget en forenklet versjon, som har vist seg å være mer anvendbar innen gruppetreningskonteksten.

Intensitetstyring i kondisjonstimer i sal
I gruppetimer i sal kan du justere intensiteten på mange ulike måter – husk at økt tempo f.eks. ikke alltid tilsvarer økt intensitet. Ofte kan et for raskt tempo gjøre at kvaliteten og teknikken i øvelsene/trinnene reduseres og intensiteten til deltagerne vil dermed også reduseres. Under har jeg listet opp alle de måtene du kan justere intensiteten på, i gruppetimer i sal med trinn:

Reguler dynamikken i bevegelsene – jo større kontraster, jo høyere intensitet.

Horisontal forflytning – frem, bak, til siden (bruk hele salen).

Vertikal forflytning – jobbe med høyt eller lavt tyngdepunkt, veksle med å komme høyt opp og deretter langt ned. High impact vs. Low impact.

Reguler bevegelsesutslaget – jo større og energiske bevegelser, jo høyere intensitet.

Hastighet på bevegelser – musikkens tempo og bevegelsenes hastighet er med på å skape intensitet. Husk at tempo ikke går på bekostning av teknikk. Reduseres teknikken, vil også intensiteten falle. 

Antall aktive muskler – jo flere muskler i bruk, jo høyere intensitet. 

Valg av trinn/koreografi – bli kjent med hvilke trinn som skaper intensitet og ikke. Prøv deg frem i salen og jobb deg gjennom alle grunntrinnene.

•I step-timer vil også høyden på step-kassen være med å skape intensitet (jo høyere, jo tyngre). 

Foto: Per-Åge Eriksen

Foto: Per-Åge Eriksen

9M6A0054.JPG

Hvordan lykkes med intensitetsyring i sal?
For å lykkes med intensitetsstyring i dine gruppetimer, er kunnskap og erfaring avgjørende. Sett deg godt inn i intensitetsskalaen som benyttes ved ditt senter, vær sikker på hvordan de ulike I-sonene føles ut for deg og lag deg en tydelig intensitetsprofil for gruppetimen din. Skal du kunne veilede deltagerne effektivt gjennom timen, må du i utgangspunktet ha en klar tanke om hvilke treningsmessige mål du har satt for timen. 

Du som instruktør bør ha en tydelig plan om hvilken I-sone du ønsker at deltagerne til enhver tid skal ligge i. Har du en tilpasset og gjennomarbeidet intensitetsprofil for timen, blir instruksjonen knyttet til intensitet, langt enklere. Deter også et godt råd å på forhånd planlegge hva du skal si i løpet av timen, slik at du unngår lange og upresise forklaringer eller at du plutselig ikke vet hvordan du skal ordlegge deg. Instruksjonen knyttet til intensitet må være konkret og kort. 

Sørg også for at musikken gjenspeiler intensiteten og motsatt, og at trinnene også er tilpasset energien i musikken, tempo og ønsket intensitet. Prøv deg frem og husk å gå gjennom timen din flere ganger før du presenterer den for medlemmene. Du må selv ha kjent på kroppen hvordan timen er, og da har du også mulighet til å gjøre justeringer om noe ikke skulle fungere optimalt.


Håper dette var verdifull lesing og at du både har lært og blitt inspirert! Bare spør i kommentarfeltet under om du skulle lure på noe :)

Ønsker dere alle en fantastisk gruppetreningsuke videre!
#visomelskergruppetrening


//Eva Katrine

(Alle bilder i dette innlegget er tatt av fotograf Per-Åge Eriksen).

LANSERING AV INSPARTUM UTDANNING

49251322_10156105450722993_8815544688573415424_o.jpg

I går var det igjen en ny, stor dag da inspartum akademi lanserte inspartum utdanning:

*inspartum instruktørutdanning

*inspartum påbygging

*inspartum workshop

Jeg har virkelig jobbet på spreng de siste to ukene for å få alt i havn, og takket være en enestående kjæreste, Eivind, fantastisk gode venner, Anne-Margit og Ingvill, som har hjulpet meg med både korrektur og utvikling av informasjon til påmelding, vilkår etc., og min eminente grafiske designer Per-Magnus Rønning, kom alt i havn til i går. Jeg er så takknemlig for all hjelpen, og er stolt av å kunne lansere en tjeneste jeg virkelig kan stå inne for og som alle gruppeinstruktører i landet forhåpentligvis vil nyte godt av på sikt!

For å få medlemmene til å komme jevnlig tilbake og trives med gruppetrening, er det avgjørende at instruktørene leverer kvalitetssikker og motiverende trening, som øker treningslyst og bevegelsesglede hos den enkelte deltaker. Grunnleggende kunnskap om både treningslære, motivasjon/coaching, musikk- og instruksjonsteori, øvelser og design av egne timer, er derfor svært viktig for at gruppeinstruktører skal lykkes.

Vi har stor tro på gruppetrening som en arena for bevegelsesglede, og vi i inspartum akademi ønsker å gi alle som vil jobbe som gruppeinstruktører en solid og faglig forankret utdanning. Gjennom inspartum instruktørutdanning får du den kunnskapen og de verktøyene som gjør at du selv kan designe effektive, kreative og motiverende gruppetimer. Vi vil gi deg kompetansen og inspirasjonen til å skape!

Da jeg selv startet som instruktør i 2008 ved Condis på Stovner, fikk jeg grundig opplæring og oppfølging og videre sendt på kurs. Jeg ble møtt av en utrolig dyktig leder for gruppetrening, Lene Haga Skarnes, som virkelig hadde stolthet for yrket sitt og som gav meg forståelsen for at hvis jeg virkelig ville lykkes som instruktør, så måtte jeg gå på kurs og jobbe hardt! Jeg er veldig glad for at jeg møtte Lene, som satte krav til både profesjonalitet og kompetanse fra dag en, og som også lot det ta den tiden det tok, før jeg var klar til å ha min aller første gruppetime. Gruppetrening er et eget fag, og fra dag én forstod jeg at jeg måtte utdanne meg ytterligere for å kunne gi mine deltakere kvalitetssikker og motiverende trening. Dette er så viktig, og min hovedmotivasjon bak å starte inspartum akademi – dyktige instruktører kan faktisk gjøre en forskjell og snu passivitet til aktivitet i befolkningen!

Mitt første møte med treningssenterbransjen har jeg også skrevet om tidligere her på bloggen. Hvis du vil lese dette innlegget, finner du det her. :)

Inspartum-199.jpg

Instruktørutdanningen gjennom inspartum akademi består av et 21 timers grunnkurs, i tillegg til valgfri fordypning på 21 timer. Studenten kan velge mellom fordypningene inspartum kondisjon & koreografi (21t) eller inspartum styrke (21t). Det er også mulig å legge til begge disse to kurshelgene til det første grunnkurset.

Med denne inndelingen av utdanning, har du som instruktør eller kommende «instruktørstjerne» mulighet til å velge å utdanne deg innen akkurat det du ønsker. På sikt vil vi også utvide med sykkelinstruktørkurs og andre spennende påbyggingskurs. Jeg tar veldig gjerne i mot tips fra dere om hva dere ønsker dere kurs i! Mitt mål med inspartum akademi er å kunne tilby den beste og mest inspirerende utdanningen for gruppeinstruktører i Norge! Jeg skal gjøre som Petter Stordalen – bare ansette folk som er flinkere enn meg, og jeg er allerede på god vei ;) Anne Riege er med i inspartum akademi og skal forelese ved første kurs i mars. Hun er virkelig dyktig og en fagperson jeg ser opp til og stadig lærer av!

Går du med en instruktørdrøm i magen, ønsker å «friske» opp i gammel kunnskap eller få en ordentlig gruppeinstruktør-sertifisering, da finner du all informasjon om inspartum utdanning på www.inspartum.no.


Håper kanskje akkurat DU vil bli en del av «inspartum community»! Send meg gjerne en mail på: evakatrine@inspartum.no om du lurer på noe. Ingen spørsmål er dumme ;)

Inspartum-517 kopi.jpg
Inspartum-40.jpg

Jeg gleder meg enormt til fortsettelsen, selv om det også er ganske skummelt :P Men jeg ser virkelig frem til å dele min lidenskap til gruppetrening med dere på kurs og workshops fremover. Jeg håper vi kan skape et sterkt «gruppetrenings-community» i Norge og sammen inspirere og gjøre hverandre bedre!

Nå skal jeg bare fortsette å gjøre mitt beste hver eneste dag fremover, for det er tross alt det beste man kan gjøre! #værdenbestedukanvære


Ønsker dere en flott, herlig og sprek uke!

//Eva Katrine


(dette innlegget inneholder egenreklame)

Gründerlivet – en berg og dalbane på godt og vondt

Hei 2019 og godt nytt år alle sammen! Håper dere alle har et deilig, nytt år hittil :)

Selv har jeg hatt en superfin juleferie sammen med familie og venner, og avsluttet året med en skikkelig nyttårsfest sammen med verdens beste venner hjemme i leiligheten på Ullevål! Jeg hadde store planer om å få gjort både det ene og det andre i løpet av romjulen, men slik gikk det ikke. Kanskje er jeg ikke den eneste som har hatt det sånn?! Romjulen gikk altfor fort, men samtidig tror jeg kroppen hadde godt av å roe helt ned og nyte det å faktisk ha ferie også :) Restitusjon og hvile også for «topplokket» er viktig!

Dere har sikkert fått med dere at jeg lanserte min store drøm inspartum akademi i november, og etter at jeg fikk mail fra NIH Aktiv sent i desember, om at de har valgt å avvikle alle gruppeinstruktørkurs, har jeg virkleig hatt hendene fulle med inspartum. Jeg har fortsatt stor tro på gruppetrening som en arena for treningslyst og bevegelsesglede, og gjennom inspartum akademi (@inspartum.no) er det nettopp utdanning for gruppeinstruktører jeg vil tilby. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å legge til rette for at nye, dyktige instruktører kan spire og motivere mennesker til bevegelse, og er allerede i gang med å planlegge vårens grunnutdanning for instruktører. Det er utrolig gøy og givende at inspartum akademi har blitt en realitet og jeg gleder meg til utviklingen i 2019! Samtidig er gründerlivet en real« berg og dalbane» som daglig serverer meg nye utfordringer.

IMG_8167.JPG

En dag går alt på skinner og alt jeg jobber med er gøy, den andre dagen hoper utfordringene seg opp og jeg innser hvor mye jeg ikke kan. Jeg har lært utrolig mye i de syv årene jeg har drevet enkeltmannsforetaket mitt, men nå begynner firmaet virkelig å vokse, og selv om jeg aldri ville ha studert et annet sted enn på NIH, kjenner jeg at det hadde ikke vært dumt med litt «business-studier» - haha!

inspartum akademi skal lansere første grunnutdanning i mars (etter planen), og nå er jeg superstressa for at det er for dårlig tid til påmelding. I tillegg er det «100 ting» (uten overdrivelse :P), som skal på plass – som alt fra oppdatert nettside med påmeldingsmuligheter, informasjon om kurs, påmeldingsvillkår, leie av lokaler, trykk av kompendier/pensum osv. Listen er lang! I januar skal jeg holde et SOMA MOVE-kurs og arrangere en treningsreise, i tillegg skal jeg lage og forberede nye timer, lage et tredjeutkast til boken «Personlig Trener og Gruppeinstruktør» og følge opp mine faste gruppetimer - puhh! Januar startet virkelig med et brak!

Tankene skaper kaos i hodet både morgen og kveld, og humøret går opp og ned i forhold til hvordan det går med inspartum – det skal jeg ærlig innrømme – men så tenker jeg at det også er sånn det skal være. Jeg har alltid selv lært og lært bort til andre, at hvis man ønsker å oppnå et mål en har satt seg, så må målet trigge følelsene dine. Når du tenker på målet og drømmen, så skal det gjøre noe med deg – du skal bli glad, opprømt, redd, nervøs, optimistisk, frustrert – hva som helst. For hvis det trigger følelsene i deg, da vet du at det virkelig betyr noe for deg, og mål som virkelig betyr noe for deg, er det mye større sannsynlighet for at du oppnår. Det samme gjelder for treningsmål, eller andre mål du setter deg. Så selv om det er skummelt og jeg stadig spør meg selv: «Hva har jeg gjort? Hva har jeg satt i gang?», så vet jeg innerst inne at det er rett.

Jeg må våge å stå i det som er utfordrende. Vise meg fra min beste side. Være den personen jeg vil at andre skal tro på, vise tillit og bli inspirert av. Tro på meg selv. Våge å feile. Reise meg igjen. Fortsette å jakte på drømmen.

Gjør man ikke sitt aller beste, vil man heller ikke lykkes. Mitt motto har alltid vært «Alt går!», og det skal jeg virkelig vise. Med pågangsmot er ingenting umulig og jeg håper jeg kan inspirere andre til å følge sine egne drømmer.

Jeg er så heldig at jeg har fått med meg Anne Riege som foreleser i inspartum akademi, og sammen setter vi opp første grunnutdanning denne våren. Mer informasjon kommer. Anne og jeg har jobbet sammen som forelesere ved NIH Aktiv de siste fire årene, og Anne er en av de dyktigste jeg kjenner! Jeg er derfor utrolig takknemlig for at hun vil være med i inspartum akademi!

Anne Riege er utdannet faglærer i idrettsfag og kroppsøving og helse-og treningsterapeut ved NIH. Hun har jobbet som foreleser og sensor ved NIH Aktiv siden 2002, og har også vært foreleser for SATS og SAFE. I tillegg har hun vært med i kompetanseteamet til SATS. Hun har lang og allsidig erfaring fra bransjen, både som gruppetreningsinstruktør og som gruppekoordinator ved ulike sentre. Hun jobber til daglig som idrettslærer ved Frederik II vgs. Gruppetrening har vært en stor del av hennes liv siden oppstarten som instruktør i 1990. Anne er en kunnskapsrik humørspreder som garantert vil inspirere deg gjennom mange treningstimer med fokus på energi, treningsglede, musikk, god pedagogikk og coaching. Anne er en kjent presentatør ved NIH Aktiv Convention. Velkommen Anne - det er en ære å ha deg med på «laget»! 

IMG_8166.JPG
inspartum-464.JPG

Min store drøm er å gjøre gruppetrening «kult» igjen, og bidra til at alle instruktører får den anerkjennelsen de fortjener. Jeg håper inspartum akademi kan skape noe magisk for folkehelsen!

Nå skal jeg fortsette å gi «bånn gass» – vi lever bare en gang!

Peace out og god kveld!

//Hilsen et kaotisk, men optimistisk gründerhode ;)
Eva Katrine

Siste jobbhelg for 2018 er unnagjort og jeg kan se tilbake på en magisk høst!

Etter 13 helger med jobb denne høsten, kan jeg nå se frem mot en deilig frihelg fra 1.desember! Jeg elsker det jeg jobber med og har ikke noe i mot helgejobbing, men det er ikke så lett å prioritere hvile og «fri» midt i uken, da jeg skal undervise klasser, veilede instruktører, forberede kurs etc., så det blir ofte til at jeg jobber syv dager i uken. Det går fint for en periode, men skal man kunne yte og prestere over tid, trenger man også hvile. Derfor ser jeg nå frem mot en roligere desember-måned der jeg kan «lande», roe ned og ikke minst lade opp til 2019!

Det er utrolig mye spennende som skjer fremover, og ikke minst gleder jeg meg til å se hvordan inspartum akademi forhåpentligvis vil vokse og blomstre! Jeg er helt rørt av alle de fine tilbakemdlingene og gratulasjonene jeg har fått etter at jeg lanserte inspartum akademi, og mange har allerede spurt om kurs og workshops. Tanken var at inspartum akademi i starten bare skulle tilby kurs og workshops (WS) til treningssentre, og på sikt tilby kurs/WS til enkeltpersoner, men etter stor etterspørsel, satser jeg nå på å sette opp inspartum kurs og WS allerede våren 2019 i Oslo! (Legg gjerne igjen en kommentar om du er interessert!) Det ser jeg utrolig frem til, men det krever også mye jobb. Desember blir derfor en roligere måned der jeg skal jobbe med inspartum akademi og også planlegge nye timer for gruppetreningsvåren :) Det gleder jeg meg til!

Etter en lang og deilig gruppetreningshøst med masse event, kurs og conventions ble det hele avsluttet med en skikkelig treningsfest!! For to uker siden gikk nemlig NH AKTIV Convention 2018 av stabelen på Norges Idrettshøgskole i Oslo, og det er desidert den største begivenheten for oss i treningsbransjen i løpet av et år! Det er alltid gøy å møte så mange kjente på den samme arenaen, og dele kunnskap og erfaring med andre aktører i bransjen. Jeg er utrolig takknemlig for at NIH AKTIV har fått i gang dette flotte arrangementet, og gleder meg allerede til neste år! 

IMG_7827.JPG

Ved årets NIH Aktiv Convention holdt jeg foredrag om masteren min, kalt «He´s God - en kvalitativ studie av deltageres opplevelse av instruktøren i gruppetrening», presenterte en SOMA MOVE®-klasse og holdt en workshop for gruppeinstruktører i musikkbruk og intensitetsstyring. Jeg tenkte at jeg senere her på bloggen skal dele denne workshopen med dere! I tillegg var jeg så heldig at jeg fikk holde dansetimen «NIH Aktiv JUST DANCE» sammen med en flott gjeng med bransjekolleager – Christina Therkildsen, Sølve Sundrehagen, Lise-Lotte Herlung og Mira Hopland. Det var utrolig gøy og også veldig fint å kunne samarbeide på tvers i bransjen. JUST DANCE-timen var virkelig et av høydepunktene, for min del, under årets convention og vi er utrolig takknemlig for alle som møtte opp og bidro til at det ble en real dansefest! Deltagerne var helt magiske!

Jeg hadde forholdsvis tett timeplan under NIH Aktiv Convention, så i år rakk jeg ikke selv å være med på mange timer. Jeg fikk med meg et fint foredrag av Pia Seeberg, om sosiale medier – om hva man ønsker å formidle og hvordan man ønsker å stå frem, og step-timen, «Step for the Heart», til min gode venninne og bransjekollega Ina Bårdsen. Det var en superfin og gjennomtenkt step-time, og jeg er så stolt av Ina, som presenterte sin første time ved NIH Aktiv Convention i år! Ellers fikk jeg «snoket» litt rundt på andre timer, og alt i alt var det en veldig fin avslutning på en flott gruppetreningshøst med masse moro. Jeg var like høy på livet søndag kveld, som jeg alltid er etter NIH Aktiv Convention :) Tusen takk alle sammen!

Dancing girls!

Dancing girls!

JUST DANCE team! Fra venstre: Mira Hopland, Christina Therkildsen, Lise-Lotte Herlung, EK og Sølve Sundrehagen.

JUST DANCE team! Fra venstre: Mira Hopland, Christina Therkildsen, Lise-Lotte Herlung, EK og Sølve Sundrehagen.

Et lite knippe av alle de fantastiske deltagerne som var med på JUST DANCE!

Et lite knippe av alle de fantastiske deltagerne som var med på JUST DANCE!

IMG_7829.JPG
IMG_7826.JPG

Følg med på @nihaktiv på instagram for å booke inn datoene for NIH Aktiv Convention 2019 :)

Siste helgen i november deltok jeg på BodyMindSpirit Festival på Norges Varemesse på Lillestrøm, og presenterte både SOMA MOVE® og SOMA MIND®. Dette er den tidligere alternativmessen, som skiftet navn til Wellbeing Festival og nå har skiftet navn til BodyMindSpirit Festival. Jeg var på dette arrangementet i fjor også, så det var veldig hyggelig å få komme tilbake. Festivalen har de siste par årene utvidet tilbudet og ønsker nå å fokusere også på «Body» og ikke bare «Mind & Spirit». Dette synes jeg er en veldig god tanke, spesielt når vi vet hvor mange positive effekter fysisk aktivitet og bevegelse har for vår mentale helse. I år hadde festivalen et utrolig imponerende program, med alt fra yoga, styrketrening, foredrag, workshops, meditasjon, avspenning til kurs i håndstående, tips til hverdags-trening og mye, mye mer. Så for alle dere som liker fysisk aktivitet og trening – denne festivalen absolutt noe for dere også!

Psst! Bestill SOMA-genseren her:  Holistictrainingshop  :)

Psst! Bestill SOMA-genseren her: Holistictrainingshop :)

Jeg er veldig takknemlig for alle de flotte arrangemntene jeg har fått delta på denne høsten, for alle de herlige menneskene jeg har møtt på kurs og event og for at jeg har muligheten til å gjøre det jeg elsker aller mest her i verden – hver eneste dag! Monika Björn (@monikabjorn) fra Sverige, som også er et av mine store forbilder, skrev følgende på et av sine siste innlegg på instagram:

«Att älska sitt jobb.
Att få känna en passion och en glädje för det man gör. 
Att få hjälpa andra och förhoppningsvis få inspirera och bidra till rörelseglädje, kroppsnärvaro och självkännedom.
Jag är tacksam för detta varje vecka och gör mitt bästa för att komma ihåg att påminna mig själv om hur bra jag har det.

Ju äldre jag blir desto tydligare blir det: när de mest basala behoven är täckta, är det sannerligen i de vardagliga tingen som den största och mest långvariga tillfredsställelsen finns.»

Denne teksten synes jeg var så utrolig fin, og den beskriver akkurat det jeg selv føler og tenker hver eneste dag. Derfor ville jeg dele den med dere. Jeg synes også Monika fremhever et viktig poeng i forhold til det å faktisk være takknemlig over de små tingene, virkelig sette pris på hverdagen og alle de enkeltdagene som fyller året vårt. Hver eneste dag er fylt med noe du kan være takknemlig for og øyeblikket er faktisk alt vi har – så nyt, aksepter det som er og gjør det beste ut av hver eneste dag!

IMG_7917.jpg

Jeg ser nå frem mot en roligere desember-måned og gleder meg til å kunne tilbringe mer tid sammen med venner og familie igjen. Jeg gleder meg til å roe ned og etter hvert kjenne på julestemning, smake årets julebrus (ja, jeg har faktisk ikke drukket julebrus enda!!) og hive innpå store mengder pepperkaker!

Til slutt vil jeg også bare takke dere alle for utrolig fine kommentarer rundt omkring i sosiale medier. Det setter jeg utrolig stor pris på. Jeg ønsker å være et sunt og inspirerende forbilde, og formilde faglig forankret kunnskap knyttet spesielt til gruppetrening, coaching og motivasjon. Når jeg da får konkrete tilbakemeldinger som går akkurat på dette, blir jeg ekstra glad. Det gir meg en pekepinn på at jeg forhåpentligvis gjør noe riktig og at jeg når frem. Denne uken fikk jeg blant annet en kommentar som varmet ekstra langt inn i «hjerterota»:

IMG_7949.JPG

«Jeg slenger meg på og heier på mandagen, Eva! Og en stor takk til deg for at du er et så sunt forbilde og stor inspirasjon i og for treningsbransjen. Dette i kraft av din faglige tyngde, breddekompetanse på gruppetrening og sunne verdier👏❤🌺Tommel opp for kunnskap med kildereferanser😉 jeg heier på deg 🌺»
- Anita Eriksen, Level AS

Tusen hjertelig takk for så fine ord Anita! Det er slike kommentarer som gjør at jeg virkelig gir jernet og gjerne jobber syv dager i uken. Tusen, tusen takk!

Vær raus med hverandre. Gi til hverandre. Gi av deg selv. Del.


Ønsker dere alle en deilig november-kveld!

Og husk: Med litt gruppetrening blir kvelden enda bedre ;)

//Eva Katrine

inspartum - inspirasjon til å skape

Endelig har jeg kunnet røpe hva jeg har jobbet med det siste halve året. Det er fantastisk gøy og samtidig veldig skummelt. Jeg har alltid hatt en «gründerspire» i magen, og etter mange år med et ønske om å starte noe helt eget, setter jeg nå drømmene ut i live! Ikke er det skummelt å lansere bare fordi jeg har lagt ned mye tid og investert mange penger i prosjektet, men også fordi det er min «lille baby» – fylt av drømmer, følelser og tanker.

Jeg har alltid vært en «drømmer». Jeg har alltid våget å tenke stort og jeg har aldri vært redd for å prøve. Dette pågangsmotet er jeg så utrolig takknemlig for at jeg har fått med meg hjemmefra. Tusen, tusen takk til verdens beste mor, Elisabeth, som alltid har latt meg drømme, prøve og feile, og som har gitt meg en leken og kreativ oppvekst. Uansett hva jeg har valgt å gjøre, har mor støttet meg og hatt troen på meg. Alle studiene jeg har vært innom, alle jobbene jeg har hatt, alle de sprø prosjektene – uansett har mor vært interessert og hatt troen på meg. Det er jeg utrolig takknemlig for, og jeg tror også det er derfor jeg nå våger å satse på egne drømmer og ideer, og virkelig følge hjertet, uavhengig av hva andre sier, tenker eller mener.

Jeg har alltid satt meg mål og den ene stueveggen i Askeladdveien 5, er min hellige vegg (se bilder under). Den fyller jeg med alt som inspirerer meg, som jeg er stolt av, som jeg gleder meg over og alt jeg drømmer om. I 2013 skrev jeg ordene «Hva er målet?» på et A4-ark. Rundt disse ordene skrev jeg drømmer og mål jeg ønsket å oppnå. Dette arket har nesten blitt gjemt bak alt det andre på veggen, så derfor var det ekstra gøy når jeg nå la merke til dette arket igjen. Jeg kunne nemlig huke av ved en rekke mål, og kanskje det største målet på papiret er jeg i startgropen av nå. Det er helt rått!

Jeg lanserer nemlig INSPARTUM AKADEMI – inspirasjon til å skape.

IMG_7379.jpg
IMG_7380.jpg

INSPARTUM SIN VISJON ER Å INSPIRERE TIL Å SKAPE EN BEDRE FOLKEHELSE OG ET MER SMILENDE NORGE! GJENNOM ENGASJEMENT, KREATIVITET, KUNNSKAP OG GLEDE, ØNSKER VI Å BIDRA TIL ET YTTERLIGERE KVALITETSLØFT INNEN GRUPPETRENING.


inspartum skal engasjerer og utdanner instruktører innen gruppetrening til selv å skape nye, unike treningsopplevelser, som igjen kan inspirere til nytt engasjement og treningsglede i befolkningen.

inspartum er et akademi og illustrerer en sirkel, der engasjement og inspirasjon går hånd i hånd som i en oppadgående spiral. Navnet inspartum springer ut fra denne idèen. «ins» fra å inspirere og det latinske ordet «partum» som betyr å skape, spire eller føde.

Som dere alle vet er gruppetrening min store lidenskap og noe jeg vil jobbe med livet ut. Jeg har i mange år sett et behov i bransjen for profesjonalisering og et bedre tilbud for utdanning og kursing av instruktører, og tar nå steget og starter opp egne workshops, kurs og utdanning. Jeg ønsker å bidra til et ytterligere kvalitetsløft innen gruppetrening, og min store drøm er at inspartum også kan bli en trygg og inspirerende arbeidsplass for mange andre i fremtiden!


Følg inspartum på instagram:
@inspartum.no
og les gjerne mer på
www.inspartum.no :)

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 12.33.17.png

Nå er katten ute av sekken, og selv om det er skummelt, er jeg først og fremst utrolig stolt! Ikke bare er jeg stolt for å endelig kunne dele dette med dere, men jeg er så utrolig stolt over hva jeg har fått til sammen med så mange fine mennesker som har hjulpet meg!

Den aller største takken går til Per-Magnus Rønning (til høyre). Han er magikeren bak alt det visuelle og har virkelig imponert meg på så mange områder! Han er ekstremt dyktig og profesjonell til fingerspissen. Det har vært en drøm å jobbe sammen med ham, og ekstra gøy er det siden vi vokste opp på Lierrasta på Kongsvinger sammen, bare noen hundre meter fra hverandre. At jeg har fått muligheten til å jobbe sammen med en av barndomsvennene mine, har i tillegg gjort dette prosjektet ekstra spesielt! Jeg er så takknemlig for at han har fått meg til å ta noen steg tilbake og roe tempo, han har lært meg en rekke ting om merkevarebygging og vært ekstremt tålmodig med alle mine rare spørsmål.

TUSEN TAKK PER-MAGNUS! Dette skal du også ha æren for. Det har vært fantastisk gøy å jobbe sammen med deg og takk for at du har hjulpet meg til å gjøre drømmen virkelig! Tusen takk for at du er du.

I tillegg vil jeg rette en stor takk til mine flotte venner og kollegaer som stilte opp på fotoshoot i august – Maria Bjerke, Siri Helgerud, Alexander Aalerud, Paulo Santana og Katharina G. Liljedahl. Uten dere hadde ikke dette vært mulig. Evig takknemlig for at dere brukte flere timer en søndag kveld på fotoshoot for inspartum. Tusen, tusen takk! <3

Bilde fra da vi begynte å jobbe med inspartum for alvor i Berlin i sommer! Sjekk ut Per-Magnus egen nettside:  https://www.per-magnus-roenning.com

Bilde fra da vi begynte å jobbe med inspartum for alvor i Berlin i sommer! Sjekk ut Per-Magnus egen nettside: https://www.per-magnus-roenning.com

Foto:  Visuello

Foto: Visuello

Jeg vil også rette en stor takk til fantastiske Oda Hveem Visuello – som har tatt alle de magiske bildene til inspartum. Hun fanget virkelig det universet som Per-Magnus og jeg ønsket å skape, og jeg kan virkelig anbefale henne på det varmeste. En superdyktig og kreativ fotograf.

En stor takk går også til alle dere som har bidratt med referanser til inspartum sin egen nettside. Det setter jeg så utrolig stor pris på og alle de fine ordene har virkelig rørt og varmet langt inn i «hjerterota». Tusen takk for at dere er så rause!

Foto:  Visuello

Foto: Visuello

Inspartum-40.jpg
Foto:  Visuello

Foto: Visuello

Det er fantastisk å nå endelig ha lansert «min lille baby» og jeg er utrolig spent på tiden fremover!
Jeg skal jobbe så hardt jeg bare kan og håper at vi sammen kan skape noe unikt for gruppetrening i Norge. Og uansett hva fremtiden bringer vet jeg at jeg gjorde det riktige – jeg fulgte lidenskapen og drømmen – og elsker hver eneste dag på «jobb» :)

Blir superglad om dere vil følge inspartum.no på Instagram, og sjekk gjerne ut nettsiden og se hva dere synes! Tar gjerne i mot kommentarer og innspill.

Og TUSEN TAKK for alle fantastiske ord og tilbakemeldinger som jeg allerede har fått. Det er så rått å se at det er et brennende engasjement for gruppetrening rundt om i vårt langstrakte land!

HUSK: Slutt aldri å drømme! Våg å følge hjertet ditt! <3 <3


// Eva Katrine

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 12.42.40.png