Bokutgivelse, gründerlivet og SOMMERFERIE!

Facetune_23-07-2019-15-59-11.jpg

Hei bloggen - long time no see!

Ja, det har vært litt stille på bloggen en periode og det skyldes rett og slett at jeg ikke har hatt tid eller overskudd til å skrive. Det har gått fullstendig i ett med inspartum akademi og med å få boken «Personlig trener og gruppeinstruktør» ferdig. Det har vært ekstremt hektiske måneder, egentlig helt siden jul, så nå smaker det ekstra godt med sommerferie! I dag tar jeg sommerferie til 20.august og jeg skal virkelig prøve å «logge» helt av, selv om det er vanskelig når man driver for seg selv. Jeg fikk også den aller beste sommergaven jeg kunne fått, før jeg skulle ta ferie – nemlig boken vår «Personlig trener og gruppeinstruktør». Etter to år med knallhard jobbing og utallige timer foran mac’en er boken endelig kommet i havn. Det er så rått og jeg er stolt, ydmyk, glad og lykkelig! Nå har alle gruppeinstruktører fått en ordentlig fagbok og dette er et utrolig viktig steg på veien til et ytterligere kompetanseløft i bransjen.

Jeg har skrevet boken sammen med Frank Abrahamsen, Atle Arntzen og Rolf Haugen, og er utrolig takknemlig for at disse dyktige «karene» ville ha meg med på laget. Jeg har skrevet gruppetreningsdelen i boken, i tillegg til motivasjonskapittelet sammen med Frank og diverse «småting». Vi er utrolig fornøyde med resultatet og jeg vil også takke Fagbokforlaget for et meget godt samarbeid! Det vil også følge en internettressurs-del med til boken, der du som leser kan finne utdypende fagstoff og intervju med blant annet noen av Norges dyktige gruppeinstruktører, og denne vil foreligge høsten 2019. Det blir veldig spennende og her har vi også muligheten til å oppdatere og utvide fagstoffet senere. Helt gull :) Om du jobber i bransjen og synes boken vår høres interessant ut, er den nå tilgjengelig hos Fagbokforlaget eller hos andre nettbokforhandlere.

474ED96D-DE50-456D-915B-413794FA3138.JPG

Som sagt, så har det vært et svært hektisk halvår! Da jeg valgte å sette opp egne utdanninger gjennom inspartum akademi tok alt fart og det har vært en eneste lang sprint siden januar, men jeg kom heldigvis i mål! Jeg har lært så ekstremt mye på et halvt år og er utrolig takknemlig for alt som skjedd så langt. Fra å i utgangspunktet tenke at inspartum akademi bare skulle få lov til å vokse litt av seg selv, og at jeg kun skulle leie meg inn til treningssentre, leverer vi nå fulle grunnutdanninger til alle som er og/eller ønsker å bli gruppeinstruktører, i tillegg til påbyggingskurs og workshops – drømmen har gått i oppfyllelse! Vi skal holde en egen intern utdanning for 3T-Trening i Trondheim i høst og vi har også inngått et samarbeid med Bungee-Training, og vil fra høsten av ha ansvaret for utdanningen av nye Bungee-instruktører. Det er utrolig kult! I tillegg kommer vi til å arrangere vår egen en «mini-mini-mini convention» – inspartum boost – ved Athletica Domus 15.november, som vil være åpen for både inspartum-studenter og eksterne. Mer informasjon om denne dagen kommer – stay tuned ;)

Jeg har virkelig jobbet hardt dette halvåret, men jeg hadde ikke klart det uten viktige støttespillere og god hjelp på sidelinjen. Eivind, samboer, har vært meget engasjert i inspartum akademi og vært en enestående sparringspartner, støtte og hjelp. Uten han hadde ikke dette vært mulig! Jeg vil også rette en stor takk til Maria Bjerke som har fungert litt som «assistenten» min siden i vår, og som også har hjulpet inspartum akademi med markedsføring og SoMe. Du er enestående! Denne reisen hadde heller ikke vært mulig å gjennomføre uten alle i inspartum teamet og jeg vil derfor også rette en stor takk til Anne Riege, Kyrre Kjesbu og Lasse Dalby. Tusen takk for at dere viser meg tillit, engasjerer dere, deler ideer og gjør inspartum akademi til en fantastisk tilbyder av utdanning innen treningssenterbransjen.

Anne Riege

Anne Riege

Kyrre Kjesbu

Kyrre Kjesbu

Lasse Dalby

Lasse Dalby

«I et land hvor misunnelse er en folkesykdom og janteloven er en uforskammet sprek 83-åring, skal man være forsiktig med å lykkes altfor godt» - Astrid Kähler.

Å starte inspartum akademi har virkelig vært en drøm som har gått i oppfyllelse og jeg er veldig takknemlig for hvor langt vi har kommet allerede. Selv om det er en magisk, morsom, inspirerende og lærerik reise, er det også en «berg-og-dalbane» uten like, som jeg har skrevet om på bloggen tidligere, og det er heller ikke bare «en dans på roser». Jeg har opplevd både opp-og nedturer når det gjelder utvikling, utforming av akademiet osv., men det som kanskje er det mest utfordrende og vanskelige, er hvordan andre mennesker plutselig behandler meg annerledes. I en bransje der jeg har følt meg inkludert, opplever jeg nå at flere har endret tilnærming og kanskje ikke er den jeg trodde og ønsket at de var. For all del, misforstå meg rett, det er fortsatt en fantastisk bransje, og jeg har en hel haug flotte kolleger, men jeg opplever også endringer.

I boken «Avund och konkurrens. Känslor i vardagen», av den svenske psykologen Marta Cullberg Westen, beskrives en skjult form for sjalusi og misunnelse for «det diskré hatet». Det synes jeg er en utrolig god beskrivelse, og på mange måter er det dette jeg opplever at jeg nå møter. «Det diskré hatet» er skjult sjalusi og misunnelse, som ligger bak sarkasme, ironi og forakt, og som oppleves som «nålestikk» i den tilsynelatende «rosen» man mottar. Det er en merkelig følelse å kjenne på, og dette er kun min subjektive opplevelse, men ting har forandret seg siden jeg startet inspartum akademi i november 2018. Mennesker jeg trodde stod meg nærme, som jeg trodde ville heie meg frem og støtte meg, er ikke lenger tilstede. Jeg har også opplevd kommentarer, kritikk osv., som ikke har vært konstruktivt eller meningsfullt. Disse tingene er det som er det kjipeste. Jeg har alltid vært en «drømmer» og en «do’er», og alltid sett opp til mennesker som lykkes – jeg har en hel haug av forbilder og idoler, og det er alt fra nære venner, familie og kollegaer, til offentlige og profilerte personer både innen idrett og næringsliv. Jeg har alltid latt meg fascinere av de som lykkes og synes det er så rått! Det gir meg en unik inspirasjon og når jeg kan glede meg over andres suksess, «booster» det også min egen motivasjon! Vi kan alle ønske at vi var «i andre sine sko» i enkelte situasjoner, men å ikke unne andre suksess, er jeg ikke tilhenger av. Andres suksess minsker jo ikke våre egne sjanser – tvert i mot – det bør gi næring til å selv utforske sitt eget potensiale og hva man kan få til! Marta Cullberg Weston skriver også at misunnelse kan legge en «tåke» over vennskapsforhold og ødlegge gode relasjoner. Dette er virkelig leit. Ingen relasjoner bør ødelegges av den ene partens suksess. Man bør strebe etter å være «unnere», være takknemlig for det man har og hva man har fått til, og heller spørre seg selv – hva bør jeg gjøre/hva skal til for å lykkes?

Jeg opplever en ny hverdag enn hva jeg hadde før, og relasjoner rundt meg endres. Det er ikke alltid like lett å kjenne på dette, så jeg vil si at gründerlivet også har sine baksider. Uten at det har vært konkrete situasjoner, er det bare relasjoner som ikke er som de lenger var, og jeg opplever at dette bunner i sjalusi og «jantelov». Jeg har aldri vært redd for å uttrykke hva jeg mener og jeg har også skrevet klart om hva jeg mener om «jantelover» her på bloggen tidligere. Jeg mener man må få lov til å lykkes og jeg heier på alle dere som «gir gass»! Jeg håper at jeg kan være en inspirasjon for alle dere andre som ønsker å lykkes med noe spesielt, slik alle andre dyktige mennesker er og har vært min aller største inspirasjonskilde! Vi må løfte hverandre frem, ikke rakke ned. Vi må inkludere, ikke ekskludere. Jeg har også lovet meg selv at jeg skal gjøre som Petter Stordalen, og alltid ansette folk som er flinkere enn meg selv! Det er ikke noe som er mer givende og lærerikt :)

Hvis du opplever noe av det samme, så vit at det er ikke feil det du gjør, men kanskje er det menneskene du har rundt deg som ikke er de rette. Ha gode relasjoner rundt deg som bygger deg opp :) Gründerlivet har lært meg så mangt disse åtte månedene – både på godt og vondt – men jeg ville aldri vært foruten. Jeg står trygt i verdiene mine, det jeg står for og leverer, og håper enda flere som går med en gründerspire i magen, lar den få blomstre! Du lærer så enormt mye, ikke bare om det du jobber med, «business» osv., men også om deg selv og de rundt deg. Du vokser hver eneste dag! Jeg sier bare FUCK janteloven – stol på deg selv – «speak up»!

Nå tar jeg sommerferie etter et langt semester med masse gruppetimer, events, kurs, treningsreiser og knallhard jobbing, og skal lade batteriene til en ny og givende gruppetreningshøst!

Ønsker dere en fantastisk sensommer :) Vi høres til høsten!

//Eva Katrine

Facetune_24-06-2019-09-27-12.jpg