Gründerlivet – en berg og dalbane på godt og vondt

Hei 2019 og godt nytt år alle sammen! Håper dere alle har et deilig, nytt år hittil :)

Selv har jeg hatt en superfin juleferie sammen med familie og venner, og avsluttet året med en skikkelig nyttårsfest sammen med verdens beste venner hjemme i leiligheten på Ullevål! Jeg hadde store planer om å få gjort både det ene og det andre i løpet av romjulen, men slik gikk det ikke. Kanskje er jeg ikke den eneste som har hatt det sånn?! Romjulen gikk altfor fort, men samtidig tror jeg kroppen hadde godt av å roe helt ned og nyte det å faktisk ha ferie også :) Restitusjon og hvile også for «topplokket» er viktig!

Dere har sikkert fått med dere at jeg lanserte min store drøm inspartum akademi i november, og etter at jeg fikk mail fra NIH Aktiv sent i desember, om at de har valgt å avvikle alle gruppeinstruktørkurs, har jeg virkleig hatt hendene fulle med inspartum. Jeg har fortsatt stor tro på gruppetrening som en arena for treningslyst og bevegelsesglede, og gjennom inspartum akademi (@inspartum.no) er det nettopp utdanning for gruppeinstruktører jeg vil tilby. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å legge til rette for at nye, dyktige instruktører kan spire og motivere mennesker til bevegelse, og er allerede i gang med å planlegge vårens grunnutdanning for instruktører. Det er utrolig gøy og givende at inspartum akademi har blitt en realitet og jeg gleder meg til utviklingen i 2019! Samtidig er gründerlivet en real« berg og dalbane» som daglig serverer meg nye utfordringer.

IMG_8167.JPG

En dag går alt på skinner og alt jeg jobber med er gøy, den andre dagen hoper utfordringene seg opp og jeg innser hvor mye jeg ikke kan. Jeg har lært utrolig mye i de syv årene jeg har drevet enkeltmannsforetaket mitt, men nå begynner firmaet virkelig å vokse, og selv om jeg aldri ville ha studert et annet sted enn på NIH, kjenner jeg at det hadde ikke vært dumt med litt «business-studier» - haha!

inspartum akademi skal lansere første grunnutdanning i mars (etter planen), og nå er jeg superstressa for at det er for dårlig tid til påmelding. I tillegg er det «100 ting» (uten overdrivelse :P), som skal på plass – som alt fra oppdatert nettside med påmeldingsmuligheter, informasjon om kurs, påmeldingsvillkår, leie av lokaler, trykk av kompendier/pensum osv. Listen er lang! I januar skal jeg holde et SOMA MOVE-kurs og arrangere en treningsreise, i tillegg skal jeg lage og forberede nye timer, lage et tredjeutkast til boken «Personlig Trener og Gruppeinstruktør» og følge opp mine faste gruppetimer - puhh! Januar startet virkelig med et brak!

Tankene skaper kaos i hodet både morgen og kveld, og humøret går opp og ned i forhold til hvordan det går med inspartum – det skal jeg ærlig innrømme – men så tenker jeg at det også er sånn det skal være. Jeg har alltid selv lært og lært bort til andre, at hvis man ønsker å oppnå et mål en har satt seg, så må målet trigge følelsene dine. Når du tenker på målet og drømmen, så skal det gjøre noe med deg – du skal bli glad, opprømt, redd, nervøs, optimistisk, frustrert – hva som helst. For hvis det trigger følelsene i deg, da vet du at det virkelig betyr noe for deg, og mål som virkelig betyr noe for deg, er det mye større sannsynlighet for at du oppnår. Det samme gjelder for treningsmål, eller andre mål du setter deg. Så selv om det er skummelt og jeg stadig spør meg selv: «Hva har jeg gjort? Hva har jeg satt i gang?», så vet jeg innerst inne at det er rett.

Jeg må våge å stå i det som er utfordrende. Vise meg fra min beste side. Være den personen jeg vil at andre skal tro på, vise tillit og bli inspirert av. Tro på meg selv. Våge å feile. Reise meg igjen. Fortsette å jakte på drømmen.

Gjør man ikke sitt aller beste, vil man heller ikke lykkes. Mitt motto har alltid vært «Alt går!», og det skal jeg virkelig vise. Med pågangsmot er ingenting umulig og jeg håper jeg kan inspirere andre til å følge sine egne drømmer.

Jeg er så heldig at jeg har fått med meg Anne Riege som foreleser i inspartum akademi, og sammen setter vi opp første grunnutdanning denne våren. Mer informasjon kommer. Anne og jeg har jobbet sammen som forelesere ved NIH Aktiv de siste fire årene, og Anne er en av de dyktigste jeg kjenner! Jeg er derfor utrolig takknemlig for at hun vil være med i inspartum akademi!

Anne Riege er utdannet faglærer i idrettsfag og kroppsøving og helse-og treningsterapeut ved NIH. Hun har jobbet som foreleser og sensor ved NIH Aktiv siden 2002, og har også vært foreleser for SATS og SAFE. I tillegg har hun vært med i kompetanseteamet til SATS. Hun har lang og allsidig erfaring fra bransjen, både som gruppetreningsinstruktør og som gruppekoordinator ved ulike sentre. Hun jobber til daglig som idrettslærer ved Frederik II vgs. Gruppetrening har vært en stor del av hennes liv siden oppstarten som instruktør i 1990. Anne er en kunnskapsrik humørspreder som garantert vil inspirere deg gjennom mange treningstimer med fokus på energi, treningsglede, musikk, god pedagogikk og coaching. Anne er en kjent presentatør ved NIH Aktiv Convention. Velkommen Anne - det er en ære å ha deg med på «laget»! 

IMG_8166.JPG
inspartum-464.JPG

Min store drøm er å gjøre gruppetrening «kult» igjen, og bidra til at alle instruktører får den anerkjennelsen de fortjener. Jeg håper inspartum akademi kan skape noe magisk for folkehelsen!

Nå skal jeg fortsette å gi «bånn gass» – vi lever bare en gang!

Peace out og god kveld!

//Hilsen et kaotisk, men optimistisk gründerhode ;)
Eva Katrine