Å satse på drømmen!

Siden 2012 har jeg hatt mitt eget enkeltmannsforetak, men det var først fra juni i 2017 at jeg bestemte meg for å satse helt på egenhånd. Siden juni i fjor har det skjedd utrolig mye spennende og jeg må innrømme at jeg er stolt over det jeg har fått til. I Norge der «jante-loven» fortsatt herjer, er det ikke lett å si høyt at man er stolt av noe og man vil for all del ikke bli oppfattet som en som skryter av seg selv… Jeg er absolutt ingen fan av denne idiotiske «jante-loven» og jeg synes det er så flott med alle de som virkelig våger å skille seg ut, satse på drømmen, følge hjertet, si hva de mener og ikke minst ha mot til å si at «Jeg er stolt av meg selv!». Det er lov å si at man er stolt og fornøyd, og de vennene som også støtter deg, skryter av deg og gleder seg på dine vegne, er også de vennene som er unike.

Jeg er veldig heldig som både har en «supermor» som støtter meg i alt jeg gjør, en kjæreste som tror på meg og som jeg kan sparre med om alle mine «crazy» ideer, og en haug nære og gode venner og kollegaer som alltid stiller opp, og som kan smile på mine vegne. Det setter jeg utrolig stor pris på, og uten disse menneskene hadde jeg ikke fått til så mye på 10 måneder! Jeg har blant annet fått opp egen nettside, startet denne bloggen, blitt ambassadør for Hauteletics, blitt agent, kursholder og mastertrainer for SOMA MOVE, landet flere treningsreiser, signert bokkontrakt med Fagbokforlaget og holdt mitt første foredrag ved NIH Aktiv Fagdag. Det er fortsatt en lang vei å gå for virkelig å kunne leve av lidenskapen min for gruppetrening, motivasjon, fysisk aktivitet og trening, men jeg gleder meg til fortsettelsen!

Drømmen.JPG

Det skjer stadig nye ting og jeg har nå en del spennende prosjekter på gang og «bobler» som vanlig over av ideer. Men det er fortsatt litt skummelt å satse på drømmen… Å sette i gang nye, større prosjekter som krever betraktelig med forberedelser og ressursbruk i forkant, gjør at det kribler litt ekstra i magen. Jeg vil jo så gjerne lykkes, men det er det jo ingen garanti for, selv om jeg selv har stor tro på prosjektet. Jeg verdsetter produktivitet og hater å kaste bort tid og energi på ting som ikke blir noe av. Jeg tror det er noe av grunnen til at jeg også synes det er litt skummelt. Kanskje jeg ender opp med å bruke masse tid og penger på noe som ikke gir lønnsomhet på sikt. Jeg må, på lik linje med alle andre, ha en økonomi til å dekke bolig, mat og faste utgifter hver måned, og det er denne usikkerheten som gjør at gründer-og frilans-livet, fyller opp magen med ekstra mange sommerfugler fra tid til annen.

Men skal man lykkes med å nå et mål, er jeg en av dem som virkelig burde vite at et mål som trigger følelsene dine, er et godt mål! Etter fem år på Idrettshøgskolen ved seksjon for psykologi og coaching, har jeg skrevet utallige artikler om målsetting og om hva som skal til for å nå et mål, og burde jo være rå på dette. Men målsetting er aldri lett, uansett hvor mye du kan om det eller hvor mange verktøy du kjenner til. Det er en utfordrende og krevende prosess som tar tid og som man må våge å stå i. Veien til suksess er alltid turbulent og man må også være forberedt på tøffe perioder. Dette vet jeg jo så inderlig godt, men likevel så er det så skummelt! Samtidig så har vi bare et visst antall år på denne fantastiske kloden og det gjelder å leve akkurat «her og nå» - ta sjanser, følge hjertet og følge drømmen! 

IMG_7064.JPG
Facetune_20-04-2018-19-39-08.JPG

Jeg går nå snart inn i mitt andre år som selvstendig næringsdrivende i denne bransjen og gleder meg til å ta fatt på nye prosjekter, selv om det kribler i magen og jeg kjenner på usikkerheten. Men jeg må bare utfordre meg selv, være modig og satse videre. Jeg vil satse på drømmen! Jeg har bestemt meg for at jeg nå skal vie ekstra mye tid til min egen lille «business» og bruke sommeren til å sette i gang nye prosjekter og planlegge høsten. Sommerfuglene i magen blir større for hver dag og jeg er spent på hva fremtiden bringer. Det er rart med det – de fleste ønsker å følge hjertet og oppnå «den store drømmen», men likevel er det så få som gjør det. Eller er det kanskje ikke så rart når man tenker på hvor skummelt det samtidig er – utrygt, ensomt, og uforutsigbart. Men jeg vil jo virkelig dette, så da må jeg også våge å satse. Jeg ønsker å bli omtalt som en med «bein i nesa», pågangsmot og gjennomføringsevne! 

De tre ordne skal bli mitt lille «mantra» for de kommende månedene! Vi lever jo tross alt bare en gang, og jeg vil ikke angre på noe jeg ikke gjorde. 

Jeg skal satse på drømmen, og det synes jeg du også skal hvis du har en gründerspire i magen som meg :) Stå på, tro på deg selv og vær stolt av hva du får til! Våg å ikke gjøre det samme som alle andre – «fuck janteloven»! 


Nå gleder jeg meg til en deilig langheg i Paris! Jeg skal lade batteriene og høste masse, deilig inspirasjon! Ønsker dere alle en sport og strålende helg :) 


// Eva Katrine