Vår og masse deilig gruppetrening!

Shit som tiden flyr – påsken er allerede forbi, april har ankommet og jeg feirer snart rundt tall!

Påsken for meg i år ble bypåske og «jobbepåske» og ble brukt til bokskriving og gruppetimer. Som mange av dere sikkert vet, skriver jeg bok om gruppetrening som kommer ut høsten 2018. Det er en del av boken «Personlig Trener og Gruppeinstruktør», som jeg skriver sammen med Frank Abrahamsen, Atle Arntzen og Rolf Haugen. Vi gleder oss veldig til den endelig står i bokhyllene, men fortsatt er det en lang vei å gå, så det er bare å jobbe på :) April har ankommet og våren er endelig her. Det var på tide spør du meg. Nå håper jeg solen vil skinne hver eneste dag, slik at den siste snøen forsvinner og hestehoven kan blomstre – jeg elsker våren! Og ikke nok med det, «men jammen» er det ikke under en måned igjen til jeg fyller 30 år! Tenk at tiden flyr så fort – jeg synes egentlig ikke det er så lenge siden jeg fylte 20 og i hvert fall ikke lenge siden jeg rundet 25. Men uansett – jeg elsker ikke bare våren, jeg elsker også bursdager, så det blir skikkelig stas! 10.mai is the date!

Den første uken av april er vel overstått, og det har både vært  mye gøy og også noen dårlige nyheter. Den dårlige nyheten er at jeg har pådratt meg en belastningsskade i venstre kne (rift i patellarsenen), noe som gjør at jeg må ta det mer med ro og dessverre få vikar til noen av timene mine. Jeg har i utgangspunktet «grønt lys» for trening, men må unngå eksplosive bevegelser, hopp osv., og det er jo noe av det jeg gjør mest i løpet av uken :/ Jeg må virkelig gå i meg selv i disse dager og kjenne etter hva som fungerer for kroppen og ikke. Jeg er forholdsvis godt i gang med opptrening, men må nok klare å roe ned, for å bli «god som ny» så raskt som mulig! 

Det som imidlertid har vært supergøy, er at jeg hittil har gjort to event i april og hatt «Sjukt Sprek-gjengen» fra Ung Kreft på besøk på SOMA MOVE® på Myrens Sportssenter! Fredag 6.april fløy jeg opp til Stamina i Bodø, avd. City Nord og holdt hele tre gjestetimer.

Tusen takk til sportslig leder, Therese Ellingsen, for at jeg fikk komme på besøk! 

Tusen takk til sportslig leder, Therese Ellingsen, for at jeg fikk komme på besøk! 

Stamina Bodø var en fantastisk opplevelse og jeg satt full av inspirasjon på flyet på vei hjem. 

Stamina Bodø var en fantastisk opplevelse og jeg satt full av inspirasjon på flyet på vei hjem. 

Jeg holdt Global Yoga Vinyasa Flow, etterfulgt av SOMA MOVE® og dansetimen «Dance Up!». Det var fulle timer og topp stemning i Bodø, så det var virkelig gøy og gav en stor dose påfyll av inspirasjon og motivasjon! Virkelig gøy å være på besøk på et så flott senter som har bygget opp en god gruppetreningskultur blant sine medlemmer og som virkelig verdsetter denne treningsformen. Tusen takk, Therese Ellingsen (sportslig leder i Stamina Bodø) for at du inviterte meg og for at jeg fikk dele treningsglede og lidenskap. Det var et supert arrangement! 

SOMA MOVE®-gjengen i Bodø!

SOMA MOVE®-gjengen i Bodø!

Finfine dansere på Dance Up! 

Finfine dansere på Dance Up! 

I mellomtiden har jeg vært hjemme i Oslo, jobbet og holdt mine faste gruppetimer. På grunn av et skadet kne har jeg måttet prøve å unngå hopp, eksplosive bevegelser og mye vridninger, og har også måttet få vikar til noen av høypulstimene, da dette er de mest belastende timene for kneet. Jeg hater å måtte skaffe vikar – ikke fordi jeg ikke liker vikaren, misforstå meg rett, men fordi jeg helst vil være der selv og følge opp deltagerne mine! Men noen ganger må man bare sette helsa først. På dansetimene mine derimot, har jeg vært så heldig at jeg har fått hjelp av en av mine faste deltagere – Maria Bjerke. Hatten av og henda i været for Maria :) Hun har kastet seg ut i det og nå holdt to danseklasser sammen med meg. Sykt sporty! Det har vært utrolig gøy og en fantastisk stor hjelp for meg. Jeg har lært deltagerne koreografi og deretter har hun kjørt sammen med dem, så mitt kne har kunnet hvile og slippe hopp osv. Tusen, tusen takk Maria – gleder meg allerede til i morgen! Du har virkelig reddet dansetimene den siste uken :) 

IMG_6367.JPG

I går var jeg imidlertid på farten igjen, og denne gangen gikk turen til Skreia Trim. Jeg besøkte Skreia Trim for første gang i 2015, og det var derfor veldig hyggelig å få komme tilbake på besøk. Jeg holdt foredrag om masteroppgaven min – om det å lykkes som instruktør – for instruktørene og deretter holdt jeg to gruppetimer for medlemmene. Gjengen på Skreia fikk blant annet prøve seg på SOMA MOVE®, noe som falt i smak. Det var en veldig hyggelig kveld på Skreia i går og jeg gleder meg allerede til å komme tilbake. Skreia Trim har virkelig skapt et unikt og hyggelig miljø, og det er alltid like hyggelig å komme på besøk :) Tusen takk til daglig leder, Kjetil Reinsby, for invitasjonen! 

Finfin gjeng på «Cardio & Strength» og SOMA MOVE® i går :)

Finfin gjeng på «Cardio & Strength» og SOMA MOVE® i går :)

Sammen med Ingeborg Stensby - en av Skreia Trim sine trofaste og engasjerte instruktører. Denne dama er så rå, men samtisig ekstremt ydmyk! 

Sammen med Ingeborg Stensby - en av Skreia Trim sine trofaste og engasjerte instruktører. Denne dama er så rå, men samtisig ekstremt ydmyk! 

I dag har det også vært en litt ekstra festdag (tross vikar på høypuls), fordi jeg hatt besøk av «Sjukt Sprek-gjengen» på min SOMA MOVE®-time på Myrens. Det det var utrolig hyggelig! Jeg ble kjent med Eline Granne Andresen, når vi begge studerte på Idrettshøgskolen, og hun er trener for «Sjukt Sprek». Jeg har tidligere danset både disco og gjort yoga sammen med denne herlige gjengen, så det var veldig koselig å se dem igjen! De er så utrolig spreke, blide og fulle av «pågangsmot» – noe jeg virkelig beundrer. I dag fikk de som sagt bryne seg på SOMA MOVE®, noe de synes var veldig gøy! Jeg satte stor pris på at de ville komme på besøk, og tusen takk til Silje Thorstensen for at du er så raus og alltid åpner opp dørene hos Myrens. Det ble en skikkelig fin onsdagskveld! 

«Sjukt Sprek» gav jernet på SOMA MOVE® i kveld!

«Sjukt Sprek» gav jernet på SOMA MOVE® i kveld!

Nå lader jeg opp til neste utfordring. På fredag holder jeg nemlig foredraget «Hvorfor velge gruppetrening?» ved NIH AKTIV Fagdag 2018 og det kribler i magen. Dette blir et foredrag om hvorfor både treningssentre og den enkelte bør velge gruppetrening. Utrolig takknemlig for at jeg har blitt forespurt om å bidra på fagdagen ved Norges Idrettshøgskole og håper jeg møter mange kjente! 

Fredag ettermiddag blir det foto-og videoshoot med Hauteletics som jeg er ambassadør for, før det braker løs med event i helgen igjen!

Ønsker dere en fin kveld og en fantastisk uke videre :)

// Eva Katrine

IMG_6427.JPG