Uken som gikk: Gruppetreningskurs og gjest i Treningspodden!

IMG_1292.jpg

Forrige helg var jeg på Finnsnes i Troms og holdt gruppetreningskurs ved Kick Finnsnes Treningssenter. Jeg var invitert opp av eier og daglig leder, Tonje Fjeldstad, og hun hadde også invitert inn instruktører fra andre sentre i nærheten – blant annet fra Effekt Trening på Bardufoss, der jeg var i november og hold en inspirasjonsdag. Var veldig hyggelig å se igjen tre av instruktørene! Jeg synes det er utrolig flott at sånne som Tonje, ser verdien av gruppetrening og ønsker å gi instruktørene sine tilstrekkelig kunnskap og ny inspirasjon, til å holde gjennomtenkte gruppetimer med høy kvalitet. Jeg synes det er så bra at hun tenker større og også inviterer andre instruktører inn til kurs. Treningsbransjen er liten, og spesielt på mindre steder er det utrolig viktig at man samarbeider og hjelper hverandre. Det synes jeg er utrolig inspirerende og flott! Jeg var blitt forespurt om å holde et grunnleggende kurs for instruktører i sal, med fokus på trinntimer på gulv og step, og i tillegg inneholdt kurset også noe teori knyttet til hvordan man som instruktør lager effektive og gode styrketimer. 

DSC05814.JPG
DSC05817.jpg

Jeg holdt altså et to-dagers kurs (totalt 16 timer) og instruktørene fikk gjennomgang av både musikkteori- og analyse, musikkbruk, grunntrinn og egenteknikk, instruktørrolle, metodikker, blokkbygging, intensitetsstyring og styrke. Det var utrolig gøy å holde kurs for en så engasjert og fin gjeng, og det er alltid like givende å se hvor stor utvikling hver enkelt har i løpet av bare et helgekurs. Vi trampet rundt, laget kreative koreografier og analyserte sanger til den «store gullmedaljen». I tillegg holdt jeg en gjestetime –Cardio Party – for deltagerne, slik at de også fikk litt annet påfyll og inspirasjon! Det var en helt tipp topp helg, og jeg håper at deltagerne sitter igjen med ny kunnskap, inpirasjon og giv til å fortsette å spre magiske treningsopplevelser i vårt langstrakte land!

I løpet av helgen bodde jeg på Finnsnes Hotell, et lite og hyggelig hotell i sentrum, hvor de forøvrig hadde veldig god frokost. Og det gleder jo en matglad sjel som meg ;) Jeg hadde en superfin helg i nord, og fikk til og med sett det eventyrlige, grønne nordlyset den siste kvelden. Det var stas! 

Jeg vil si tusen takk til Tonje Fjeldstad for en veldig fin helg og for at jeg ble tatt så godt vare på. Ønsker dere ved Kick Finnsnes masse lykke til med gruppetreningen fremover! PS: Kick Finnsnes har også begynt med SOMA MOVE® på timeplanen, så bor du i nærheten/er på besøk, stikk innom! 

Jeg holder skreddersydde kurs for instruktører i treningsbransjen, så trenger du litt ekstra påfyll for dine instruktører på ditt senter, ta gjerne kontakt her :)

En flott bukett med gruppetreningsinstruktører! Ønsker dere alle sammen masse lykke til videre!

En flott bukett med gruppetreningsinstruktører! Ønsker dere alle sammen masse lykke til videre!

Torsdag denne uken var jeg også så heldig å få være gjest i selveste Treningspodden, ledet av superdamene Silje Thorstensen og Pia Seeberg, i samarbeid med ShapeUp Norge og Yt Protein fra Tine. Det var utrolig stas og jeg fikk snakke om det jeg liker aller best – nemlig GRUPPETRENING! Vi har snakket om hva som er viktig for å lykkes som instruktør, hvilke kvaliteter deltagere verdsetter hos en instruktør og hvordan du som deltager kan få mest mulig ut av gruppetrening. Jeg håper jeg klarer å formidle noen viktige prinsipper og tanker knyttet til instruktøryrket, slik at du som allerede er instruktør får lyst til å bli enda bedre (vi blir jo aldri ferdig utlært!) og at du som kanskje ikke har testet gruppetrening enda, får lyst til å prøve! Vi avliver også noen myter knyttet til gruppetrening og snakker litt om hvordan treningssenterbransjen som helhet kan bidra i et større folkehelseperspektiv. Det blir veldig spennende (og litt kleint) å høre episoden som kommer ut førstkommende mandag, men jeg håper det blir bra :) 

Jeg har også fått lov til å dele noen tanker knyttet til restitusjon og det å hvile både kropp og «topplokk» i det nyeste ShapeUp, så løp og kjøp litt lesestoff til helgen! 

Sammen med Silje Thorstensen og Pia Seeberg fra Treningspodden. 

Sammen med Silje Thorstensen og Pia Seeberg fra Treningspodden. 

Sjekk ut det nyeste ShapeUp :) 

Sjekk ut det nyeste ShapeUp :) 

Det  har virkelig vært en innholdsrik og fin uke, som også har vært fylt med masse deilig gruppetimer i SiO Athletica og på Myrens Sportssenter, egentrening (yoga) og annen jobb, men nå ser jeg frem til en frihelg! Det smaker godt etter to måneder med treningsreiser og event/kurs hver eneste helg. 

Ønsker dere alle sammen en fantastisk fin og sporty helg!

Og husk: På mandag 5.mars kommer episoden i Treningspodden der jeg har fått lov til å være gjest, så bare å glede seg! Håper dere vil høre på :) 


//Eva Katrine