Februar leverer herlige gruppetreningsopplevelser og gode minner!

Etter en fantastisk januar-måned med to treningsreiser og to kurs, har også februar begynt veldig bra! Vintermånedene er jo virkelig høysesong for oss som jobber i treningsbransjen. Det er yrende liv på alle treningssentre og de fleste har ikke bare ett, men gjerne flere nyttårsforsetter å oppfylle! Det er gøy å være en del av denne, noe surrealistiske, «boblen» hvert år i januar-februar. Jeg har kommet i gang med mine faste timer ved SiO Athletica og Myrens Sportssenter i Oslo, og det er godt å være tilbake til faste rutiner, kollegaer og ikke minst alle de fine medlemmene på timene mine! De to første helgene i februar har allerede godt fort unna og nå ser jeg frem til helgens store begivenhet, nemlig ShapeUp Convention Kickstart på Athletica Domus! 

I løpet av februar har jeg fått besøke to veldig hyggelige treningssentre, i tillegg til å tilbringe siste helg i Stockholm på Yoga Games. Det har vært stas! Lørdag 3. februar var jeg så heldig å få besøke Trimhuset Horten og deres mini convention. Jeg presenterte SOMA MOVE® og danseklassen min «Mesmerize» og det var en utrolig fin lørdag – fine folk og topp stemning! Tusen takk til Kathrine Brien og Camilla Lammedal for at jeg fikk komme til Horten å dele det jeg brenner aller mest for – nemlig trenings-og danseglede! #passionformovement

IMG_5331.JPG
IMG_5334.JPG
IMG_5332.JPG
Hele gjengen i Horten fikk teste SOMA MOVE® :)

Hele gjengen i Horten fikk teste SOMA MOVE® :)

Søndagen etter besøket i Horten, hadde jeg gleden av å besøke Skullerud Sport Senter i Oslo. Der fikk også medlemmene bryne seg på SOMA MOVE®, i tillegg til at jeg holdt en leken og tøff høypulstime, eller med et mer fancy navn, kalt «Cardio Party». Det var et utrolig hyggelig søndagsbesøk og vi sørget både for smilepuls og svettefest! Tusen takk til Jorunn Foss og Nina Frostad for at jeg fikk komme på besøk. Det setter jeg stor pris på :)

Takk for festen Skullerud!

Takk for festen Skullerud!

Jeg har skrevet det før, men jeg sier det igjen – det er så gøy å besøke treningssentre som virkelig tar gruppetrening på alvor og som ser verdien i å både gi medlemmer og ansatte inspirasjon og motivasjon. Tommel opp! Det er dessverre altfor mange sentre som neglisjerer gruppetrening og gruppeinstruktørene. Instruktøren er kanskje den aktøren som møter flest mennesker i løpet av en uke på et treningssenter, og det hviler derfor et stort ansvar på gruppeinstruktørene i forhold til å levere kvalitetsikret og motiverende trening. Det er flott å trene med en personlig trener, og det er veldig bra at det jobbes med å kvalitetssikre og profesjonalisere PT-utdanningene, men vi må ikke glemme gruppetreningen. Gruppetrening blir stadig mer populært og ligger nå på andre plass over de største treningstrendene for 2018. Det er utrolig kult for oss gruppetreningsentusiaster! Men det sier også noe om viktigheten og verdien av den type trening. En rekke mennesker finner glede og motivasjon i gruppetrening, og godt utdannede instruktører både innen treningslære, anatomi, fysiologi og coaching er derfor essensielt. Jeg har imidlertid skrevet mye om dette på bloggen tidligere, så hvis du vil lese mer om dette, kan du lese: Å være gruppeinstruktør er et yrke og ikke bare en hobby!"He's God" - en kvalitativ studie av deltageres opplevelse av instruktøren i gruppetrening. Del I. og "He's God" - en kvalitativ studie av deltageres opplevelse av instruktøren i gruppetrening. Del II.

Sammen med Siri Helgerud foran Global Yoga standen. 

Sammen med Siri Helgerud foran Global Yoga standen. 

Takk til Frøydis Hansvik for en herlig Global Yoga Core Flow. 

Takk til Frøydis Hansvik for en herlig Global Yoga Core Flow. 

I helgen var jeg i Stockholm og på Yoga Games og det var utrolig deilig med en frihelg. Det blir mye jobbing i helger generelt, så det smakte godt med en helg helt uten jobb, ansvar og prestasjon. Sammen med Siri Helgerud, reiste jeg til Stockholm fredag morgen, og vi brukte hele fredagen på å tusle rundt i Stockholms gater, shoppe, se oss omkring og spise masse deilig vegetarisk og vegansk mat. Det er virkelig så mange spennende og gode steder å spise i Stockholm, om man har lyst til å teste ut grønn og sunn mat! Jeg kan varmt anbefale Hermans - give peas a chanceVäxthuset (vegansk restaurant) og STHLM RAW. Dit skal jeg igjen! 

Lørdag var det klart for Yoga Games 2018 og det ble en skikkelig bra dag! Jeg var på Yoga Games også for to år siden, men fikk ikke helt den samme godfølelsen da. Nå var hele arrangementet enda bedre, messe-området var fylt med en rekke spennende pop-up butikker og programmet var fullspekket med dyktige presentatører. Først ut på lørdagen var klassen «Global Yoga Core Flow» med Frøydis Hansvik. Jeg har selv tatt min yogautdannelse gjennom Global Yoga og da var Frøydis min lærer og kursholder. Hun er utrolig dyktig og jeg blir alltid superinspirert når jeg er med på klassene hennes. Hun er jordnær, klok, tilstede og vakker i bevegelsene sine. Klassen hennes på Yoga Games var som vanlig ingen skuffelse og vi fikk ta del i en utfordrende, men leken flow, som absolutt fikk core-muskulaturen til å «brenne» ;)

Neste på programmet, var timen «The Way of the Warrior» med Michael James Wong og Boys of Yoga, og dette er desidert den råeste yogatimen jeg har vært med på noensinne. Timen var bygget opp nesten som en dansetime – i lag – der vi først lærte første sekvens, deretter sekvens nummer to, satte disse sammen, osv. Dette var en annerledes og kreativ måte å bygge en yogatime på, og det tok helt av da det viste seg at flowen vi hadde lært, var koreografert til en egen sang! ELSK! I hvert fall for meg som danser, var dette helt unikt! Stemningen da nesten 200 mennesker gjorde flowen sammen til finale-sangen var bare helt rå (se en smakebit av klassen under). I tillegg var Michael James Wong en meget dyktig yogalærer – avslappet og humoristisk – som fikk oss til å smile og le gjennom hele praksisen! Et minne for livet :)

Dagen på Yoga Games ble avsluttet med en flow-klasse med Monika Björn og tilslutt Yin Yoga med Johanna Andersson. Herlige klasser med nydelige yogalærere begge to! Etter nesten fem timer yoga var vi helt utslitt, så da ble det pizza på hotellet og tidlig i seng. Søndag ettermiddag reiste vi hjem igjen til Tigerstaden etter en lang og deilig frokost på hotellet, og litt mer sightseeing i byen! En inspirerende og deilig helg jeg kan leve lenge på :)

Nå ser jeg ferm til ShapeUp Convention Kickstart i helgen og gleder meg til å se både kjente fjes i salen og fine kollegaer! Det blir en fullspekket lørdag på Athletica Domus, med masse deilig trening og gode foredrag, og en fin anledning for oss som jobber i bransjen til å utveksle erfaringer og tanker og dele inspirasjon med hverandre. ShapeUp Convention er dessverre utsolgt for denne gang, men fikk du ikke billett nå, er det bare å glede seg til neste gang. Det kommer alltid flere muligheter! 

Skjermbilde 2018-02-13 kl. 18.26.06.png

I dag skal jeg avslutte onsdagen med timene mine Puls Intervall (17:00) og SOMA MOVE® (18:15) på Myrens Sportssenter, og deretter skal jeg være med på den nye timen «Animal Move» med Kyrre Kjesbu. Det gleder jeg meg veldig til! 

Ønsker dere alle en sporty dag og «Happy Valentine»! 

//Eva Katrine