"Hei BLOGGEN!"

Hvem hadde trodd at jeg noen gang skulle starte en blogg?! Men nå er faktisk første innlegg skrevet og postet her på ”bloggen”, og jeg er utrolig spent! Jeg har hele tiden tenkt at blogg ikke var noe for meg, da jeg ikke har nok spennende vesker eller nye sko å skrive om, og heller ikke kan lære dere verken ”human flag” eller å stå opp ned på en arm. En tung og ”nerdete” fagblogg, som jeg tenkte var det eneste jeg kunne bidratt med, ville nok bare fått deg til å sovne godt om kvelden, og jeg har derfor slått fra meg tanken gjentatte ganger.

Men jeg elsker å skrive og noe av det mest givende jeg gjør i løpet av et år, er å undervise og holde kurs. Det å få dele kunnskap og bidra til å gjøre andre mennesker enda dyktigere i det de gjør, er det aller morsomste og mest inspirerende jeg vet. Som ”lyn fra klar himmel”, fikk jeg plutselig ideen om å skrive en blogg der jeg enkelt kunne dele kunnskap, erfaringer og inspirasjon med andre engasjerte sjeler i treningsbransjen. Jeg ble utrolig ”gira” når jeg tenkte på ideen og nå er jeg endelig igang! 

For dere som ikke kjenner meg, så har jeg snart tilbakelagt 10 år i treningsbransjen, har tatt en master i idrettspsykologi og coaching ved Norges Idrettshøgskole og er utdannet personlig trener og gruppeinstruktør. Jeg jobber fulltid i treningsbransjen og driver i dag mitt eget foretak. Jeg holder gruppetimer og kurs i Athletica og ved Myrens Sportssenter i Oslo, underviser og foreleser for studenter ved både NIH Aktiv og Høgskolen i Lillehammer, arrangerer treningsreiser i samarbeid med Ving Norge AS og gjør diverse konsulentjobber og workshops for ulike treningssentre. Jeg er også udannet yogalærer gjennom Global Yoga og jobber som norsk agent for det svenske treningskonseptet SOMA MOVE. Som dere skjønner, er det i treningsbransjen jeg hører hjemme og gruppetrening er selve ”hjertebarnet” og den store lidenskapen.
 

Foto: Håkon Jørgensen

Foto: Håkon Jørgensen

Foto: Birgitte Heneide

Foto: Birgitte Heneide

Da jeg fikk ideen om å dele kunnskap og erfaring gjennom en blogg, knyttet til treningsbransjen og da spesielt gruppetrening, var det gjort. Jeg tenkte at – Yes, dette er noe jeg virkelig vil gjøre, og som jeg tror kan hjelpe og forhåpentligvis glede mange av dere i vårt langstrakte land. Denne bloggen vil derfor omhandle alt fra hvordan treningssentre kan lykkes med gruppetrening, hva motivasjonspsykologi er, hvordan man opptrer som instruktør og hvordan man gjør en musikkanalyse, til musikkinspirasjon, hvordan lage egne timer på gulv, informasjon om nye konsepter på markedet og generelt litt ”hverdagsmagi” fra bransjen osv. Jeg får stadig spørsmål av instruktører når jeg holder kurs og workshops om hvordan de skal mikse musikk, finne musikk, hvordan lage timer, hvordan motivere på best mulig måte osv., og denne bloggen håper jeg kan bli et sted der du som instruktør, får svar på alt dette. Kort forklart – en blogg som vil hjelpe og inspirere deg som instruktør og trener i treningsbransjen, til å bli enda dyktigere i det du gjør! Sammen skal vi heve kvaliteten og bidra til et lykkeligere og sprekere Norge!


Håper du vil følge bloggen min og ”ønskelister” over ulike tema/problemstillinger, tas i mot med stor takk! 


//Eva Katrine

Foto: Privat

Foto: Privat