Høsten 2018 kommer boken «Personlig Trener og Gruppeinstruktør!»

Denne høsten har jeg jobbet med mye spennende, men et av de største og mest givende prosjektene, er boken jeg er med på å skrive! Det er nesten litt sånn «klyp med i armen»-følelse å tenke på at jeg faktisk har signert kontrakt med Fagbokforlaget, og er med på å utgi den første helhetlige fagboken for personlige trenere og gruppeinstruktører. Det er helt vanvittig stas og gøy! Snart er jeg faktisk forfatter ;)

I 2014 gav Frank Abrahamsen, Atle Arntzen og Rolf Haugen ut boken «Personlig Trener», og det ble en stor suksess. Denne boken er tilrettelagt for alle personlige trenere, og fokuserer på hvordan du som PT på best mulig måte kan rekruttere, trene og utvikle kunder gjennom coaching. Det er en bok jeg selv har hatt i bokhyllen fra dag én og som jeg har hatt mye glede av. Høsten 2016 leverte jeg min masteroppgave ved seksjon for psykologi og coaching ved Norges Idrettshøgskole, og denne omhandlet, som mange av dere allerede sikkert vet — instruktører i gruppetrening. I løpet av året 2015-2016, gjorde jeg en kvalitativ undersøkelse i treningsbransjen og intervjuet seks kvinnelige deltagere i gruppetrening, for å kartlegge hva det er som gjør at enkelte instruktører lykkes kontra andre. Det var ingen tidligere studier som hadde undersøkt gruppetreningskonteksten og deltagerens opplevelse av instruktøren på denne måtenn, og det var en utrolig spennende studie. Jeg fikk bekreftet en del av mine antagelser, men oppdaget også en rekke nye aspekter knyttet til den komplekse gruppetreningskonteksten. Hvis du vil lese mer om denne studien, har jeg skrevet noen tidligere innlegg her på bloggen: Del I finner du her og Del II finner du her. Eller så kan du lese hele masteroppgaven her.  

Det som imidlertid kom tydelig frem gjennom denne studien, er at gruppeinstruktøren er avgjørende for deltagerens opplevelse av gruppetreningen. Deltagerne verdsetter profesjonelle og faglig sterke instruktører, med gode kommunikasjonsferdigheter, og som våger å være autentiske og et medmenneske. Det er derfor helt sentralt at gruppeinstruktører får den utdanningen/kursingen som kreves, og at instruktørene tar jobben på alvor. Du som instruktør, har en unik mulighet til å gi menneskene du møter positive mestringsopplevelser og kan bidra til å snu passivitet til aktivitet i befolkningen! 

Den første boken, heter «Personlig Trener» og ble gitt ut i 2014. I 2018 kommer den reviderte og nye boken på markedet. 

Den første boken, heter «Personlig Trener» og ble gitt ut i 2014. I 2018 kommer den reviderte og nye boken på markedet. 

16. juni i år signerte vi kontrakten med Fagbokforlaget.

16. juni i år signerte vi kontrakten med Fagbokforlaget.

Etter at jeg hadde levert min masteroppgave høsten 2016, ble jeg kontaktet av Frank Abrahamsen våren 2017. Frank har vært min veileder ved NIH gjennom mine fem år som student der, og er en utrolig kunnskapsrik og dyktig fagperson som jeg har stor respekt for. Han fortalte at Atle, Rolf og han skulle gi ut en ny og revidert utgave av boken «Personlig Trener», og lurte på om jeg ville være med. De ønsket å inkludere «gruppeinstruktøren» i boken og lage en fullverdig fagbok for aktører i bransjen. Jeg ble utrolig glad for å bli spurt, og for meg var det virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse. Som dere vet, er gruppetrening min store lidenskap og jeg brenner for å heve kvaliteten på gruppetrening i treningsbransjen, og bidra til at instruktører blir enda dyktigere i det de gjør. Å få være med å skrive en bok om dette, er derfor virkelig noe jeg har drømt om! Jeg er både ydmyk og stolt over at disse tre rutinerte og superdyktige «karene» vil ha meg med som medforfatter, og er utrolig takknemlig for tilliten de viser meg. 

Jeg har nå jobbet hele høsten med dette bokprosjektet og kapitlene begynner å ta form. Det fortsatt mye igjen, men det er en utrolig morsom, lærerik og givende reise. Boken vil også bli oversatt til engelsk, og kommer derfor både ut på norsk og engelsk. Dette er veldig spennende, og vi håper vi kan nå et stort marked. 

I dag gjør jeg meg ferdig med utkastet av det første kapittelet som vil omhandle «gruppeinstruktøren» i den nye boken, og forbereder meg til «bokmøtet» vårt på mandag 18. desember. Blir spennende å legge planen for veien videre og sette endelig «deadline». Håper du også gleder deg til boken vår kommer i bokhyllene i 2018! 

Vi har knipset bilder til boken blant annet på Elixia Colosseum. Her er personlig trener Pete Salia-Bao i «rampelyset». 

Vi har knipset bilder til boken blant annet på Elixia Colosseum. Her er personlig trener Pete Salia-Bao i «rampelyset». 

Fotograf Per-Åge Eriksen  «in action».
Vi har tatt bilder til boken ved mange ulike treningssentre, som blant annet Athletica Domus. Her fra styrketime med Sonya Markovic.

Vi har tatt bilder til boken ved mange ulike treningssentre, som blant annet Athletica Domus. Her fra styrketime med Sonya Markovic.

Gleder du deg til den nye boken kommer?
Legg gjerne igjen en kommentar under om hva du ønsker/håper den nye boken inneholder og hva du har lyst til å lese om! Det hadde jeg satt utrolig stor pris på. 

Tusen takk :)


Ønsker dere alle en riktig god førjulshelg :)

//Eva Katrine