Mimrer tilbake til årets NIH AKTIV Convention!

For to uker siden gikk NH AKTIV Convention av stabelen på Norges Idrettshøgskole i Oslo. NIH AKTIV Convention er årets største begivenhet for alle i treningsbransjen i Norge og det var en fantastisk helg! Det er utrolig gøy å møte så mange kjente på den samme arenaen, og dele kunnskap og erfaring med andre aktører i bransjen. Jeg er utrolig takknemlig for at NIH AKTIV har fått i gang dette flotte arrangementet, og gleder meg allerede til neste år! 

Ved årets convention var jeg så heldig å få presentere "Blast Off - Cardio Party" sammen med Anne Riege og SOMA MOVE® med Silje Thorstensen. I tillegg holdt Anne og jeg en inspirasjons-workshop i koreografi på gulv og step. Anne og jeg, har siden 2014, holdt sertifiseringskurset for gruppeinstruktører i "Kondisjon og Koreografi" ved NIH AKTIV sammen. Anne er utrolig dyktig og inspirerende, og jeg er utrolig glad for at vi får jobbe sammen med det vi liker aller best - nemlig gruppetrening! Vi presenterte "Blast Off - Cardio Party" ved convention og tanken bak denne timen, var å vise frem hva vi faktisk jobber med på sertifiseringskurset ved NIH AKTIV. Timen var bygget opp etter prinsippet om 4x4 intervaller, og var delt inn i 4 pulstopper, med henholdsvis metodebruk (sang for sang) og blokkbygging. Vi opplevde at dette fungerte veldig bra og fikk mange gode tilbakemeldinger etter timen. Det var veldig gøy og jeg tror vi lykkes med å vise at man faktisk kan lage morsomme, men samtidig tøffe og utfordrende kondisjonstimer ved bruk av trinn på gulv. Det er ikke bare burpees og squat jumps som får opp pulsen! De gode, gamle trinntimene er fortsatt like aktuelle, og bygger man dem opp på riktig måte er det en superfin treningsform!

Foto: Per-Åge Eriksen. 

Foto: Per-Åge Eriksen. 

IMG_2304.JPG
IMG_2317.JPG

Anne og jeg hadde det fantastisk på storscenen på NIH AKTIV Convention lørdag 18.november og følte oss som rene "rockestjerner" der vi stod ;) Ingenting slår convention! Bildene fra timen, som sees over, er tatt av fotograf Per-Åge Eriksen. Han var med oss under hele timen og tok bilder, som skal brukes i den nye, reviderte utgaven av boken "Personlig Trener" som kommer ut neste år. Sammen med Frank Abrahamsen, Atle Arntzen og Rolf Haugen, er jeg så heldig å få være med å skrive om gruppeinstruktøren i den nye boken. Den nye boken blir hetende "Personlig Trener og Gruppeinstruktør" og blir en fullverdig fagbok for alle oss som jobber i bransjen - det er bare å begynne å glede seg! Jeg er utrolig stolt og ydmyk for at disse dyktige "karene" vil ha meg med i deres nye bok, og gleder meg veldig til den går i trykken. Mer informasjon om boken og når den kommer ut, vil jeg informere dere om på bloggen senere :)

Illustrasjon: Øyvind Rønning. 

Illustrasjon: Øyvind Rønning. 

"Knoll og Tott" aka Eva K og Anne :)

"Knoll og Tott" aka Eva K og Anne :)

"Partners in crime" - sammen med Silje Thorstensen.

"Partners in crime" - sammen med Silje Thorstensen.

Helgen på NIH for to uker siden var altså helt topp og noe vi glade gruppetreningsentusiaster kan leve lenge på! Siden jeg selv var opptatt med å presentere to klasser i tillegg til workshop, og var litt smånervøs og spent, fikk jeg ikke vært med på så mange andre klasser eller foredrag. Jeg vil imidlertid gi ekstra skryt til Irene Aarø og Ingeborg Fremstad, for en kul og herlig danceaerobic-time. Gøy å se at trinn-timer fortsatt får folk til smile stort og slå seg løs! Sølve Sundrehagen sin "God gammel høypuls" var som alltid en fest, og timene til Per Markussen skuffer aldri. Jeg fikk også stukket hodet innom sykkeltimen til Kjell Olav Engen og Trude Flø Johnsen, med det herlige navnet "Gøy, gøyere, gøyest", og må si at jeg tar av meg hatten for dem! I det jeg tittet inn i den fullsatte salen, var det "disco-moves" og dans på sykkelsetet på høyt nivå. At noen våger å tenke annerledes og utfordre satte normer, rutiner og trender i treningsbransjen, synes jeg er utrolig kult. Kanskje er det ikke sånn at pulsbelter, intensitetsklokker på storskjem og watt-sykling er det som passer for alle? Kanskje får vi flere inn i sykkelsalen ved rett og slett å ha det gøy, være litt uhøytidelige og uformelle? Det tror jeg. Smil og lek er nøkkelen til suksess for mange, når det handler om å bli glad i fysisk aktivitet og trening. Det er viktig at vi i bransjen tilrettelegger for alle typer mennesker, og ikke blir for avanserte og snevre i hva vi tilbyr, bare fordi trendene tilsier det, eller fordi vi selv synes det er kult. Vår viktigste oppgave er å spre treningsglede og bidra til økt aktivitet i befolkingen! Jeg sier tommel opp til alle dere som fortsatt leverer show på sykkelsetet og som tør å gjøre noe nytt :) 

I tillegg vil jeg også trekke frem dansetimen til Paulo Santana - "Revelation Dance". Det var et fyrverkeri uten like og den mest gjennomførte timen på hele NIH AKTIV Convention, vil jeg si. Med seks egne dansere på scenen, kostymer og lysshow, gjorde Paulo søndagen komplett! Paulo er en rå "entertainer" og gruppeinstruktør, og leverer alltid det lille ekstra. Jeg blir alltid like imponert over hva han får til og synes det er utrolig fint at han inkluderer og tar med seg deltagere fra timene sine, til å opptre sammen med ham på NIH. Han er unik med mennesker og til å skape tilhørighet og sosiale begivenheter rundt timene sine. One of a kind! 

LRG_DSC03191.JPEG
Sølve Sundrehagen "in action"! 

Sølve Sundrehagen "in action"! 

Min gode kollega fra SiO Athletica, Svein Olav Sturlason, og meg :)

Min gode kollega fra SiO Athletica, Svein Olav Sturlason, og meg :)

Paulo Santana og hans "Revelation Dance". 

Paulo Santana og hans "Revelation Dance". 

Paulo Santana og dansegruppen.

Paulo Santana og dansegruppen.

Reebok fellesbilde i flerbrukshallen lørdag 18.november! 

Reebok fellesbilde i flerbrukshallen lørdag 18.november! 

På søndagen var Silje Thorstensen og jeg klare til å presentere SOMA MOVE® og vi var utrolig spente! Heldigvis gikk det strålende og det var en skikkelig "klyp oss i armen"-opplevelse, der vi presenterte SOMA MOVE® for over 100 treningsglade deltagere. Det var helt rått! Tusen takk til alle som var med og gjorde denne timen helt spesiell!

Silje og jeg holder første sertifiseringskurs i SOMA MOVE® 20.-21.januar i Oslo, for deg som ønsker å bli SOMA MOVE®-instruktør. Er du interessert eller vil ha mer informasjon, ta kontakt her. 

LRG_DSC03276.JPEG
LRG_DSC03335.JPEG
LRG_DSC03366.JPEG
ORG_DSC07714.JPEG
"Happy girls" etter vel gjennomført SOMA MOVE® ved årets NIH AKTIV Convention.

"Happy girls" etter vel gjennomført SOMA MOVE® ved årets NIH AKTIV Convention.

Tusen takk til Casall Training for et deilig treningssett til SOMA MOVE® klassen vår. 

Tusen takk til Casall Training for et deilig treningssett til SOMA MOVE® klassen vår. 

Tilslutt holdt Anne Riege og jeg en inspirasjons-workshop for koreografi/blokkbygging på gulv og step. Vi hadde med oss en svært ivrig og engasjert gjeng med deltagere og det var utrolig gøy! Anne og jeg er begge "forkjempere" for trinn-timer på gulv/step, og synes det var ekstra stas å få holde en workshop i dette, som også var en forlengelse av sertifiseringskursene vi til vanlig holder for NIH AKTIV. 

IMG_2285.JPG

En herlig helg - bra folk - gode venner - deilig treningsglede - smilepuls - og svettefest! NIH AKTIV Convention 2017 kort oppsummert! Jeg gleder meg allerede til neste år :) 

IMG_2431.JPG
IMG_2293.JPG
LRG_DSC03117.JPEG

Ønsker alle en fin og sprek uke! 

//Eva Katrine