SOMA MOVE® - hva er egentlig det?

Som dere kanskje har sett, har jeg frontet det svenske treningskonseptet SOMA MOVE® ofte i det siste, i tillegg til å ha undervist mange SOMA MOVE®-klasser. I sommer signerte nemlig Silje Thorstensen og jeg kontrakt for SOMA MOVE®, og vil fungere som norske agenter for dette treningskonseptet. Vi er utrolig takknemlige for at Linus Johansson og Cecilia Gustafsson, som er grunnleggerne av konseptet, viser oss denne tilliten, og ønsker oss med på "laget". I SOMA®- teamet er vi nå fem stykker, og representerer både Sverige, Norge og Danmark. Vi gleder oss til å dele den unike SOMA MOVE® opplevelsen med deg! 

The Nordic SOMA team! Fra venstre Eva Katrine Thomsen, Cecilia Gustafsson, Linus Johansson, Silje Thorstensen og Helen Bergström. Foto: Sofia Kallner.

The Nordic SOMA team! Fra venstre Eva Katrine Thomsen, Cecilia Gustafsson, Linus Johansson, Silje Thorstensen og Helen Bergström. Foto: Sofia Kallner.

SOMA MOVE®  anses som en holistisk treningsform, da den rent fysisk omfatter alle treningsbare aspekter, som styrke, mobilitet, balanse, koordinasjon, spenst og kondisjon. I tillegg jobber man med det myke, og opplevelsen av å arbeide med kroppen som en enhet er sentral. SOMA MOVE® bygger på en intensjon om å gjøre effektive, sammenhengende ("flow") bevegelser for å fremme en naturlig, funksjonell og veltrent kropp. Bevegelsene og øvelsene i SOMA MOVE® er ofte inspirert av dyre-bevegelser, noe som blir en naturlig del av SOMA MOVE®, da man etterstreber å følge det naturlige mønsteret i en bevegelse. Ordet SOMA betyr kropp på gresk og ble derfor et naturlig navn på konseptet, da man jobber med kroppen som eneste "verktøy". SOMA MOVE® er atletisk, men ikke hardt. Det myke møter det sterke, og det sterke møter det myke. SOMA MOVE® er en treningsform som passer absolutt alle. Man jobber i eget tempo, ut fra eget nivå og man leker med bevegelsene på matten! 

"The AXE". Foto: Sofia Kallner. 

"The AXE". Foto: Sofia Kallner. 

"Kung Fu". Foto: Sofia Kallner.

"Kung Fu". Foto: Sofia Kallner.

Klassebeskrivelse:
SOMA MOVE® er en helhetlig treningsform som er atletisk og sterk, men samtidig myk. Man jobber med kroppen som eneste verktøy og timen foregår barbent på yogamatte. På timen går man gjennom en uavbrutt serie med bevegelsesmønstre, som utfordrer både bevegelighet, stabilitet, balanse og styrke. Flyt og kraft er sterke nøkkelord på timen, og fokuset er å arbeide med hele kroppen som en enhet. Bli med på en annerledes og rå treningsform, bli med på SOMA MOVE®! 

Ønsker du å teste SOMA MOVE® i Oslo, holder både Silje og jeg faste klasser ved Myrens Sportssenter på Torshov - Onsdager kl. 18:15 og torsdager kl. 11:05. 

I januar holder Silje Thorstensen og jeg det første sertifiseringskurset for deg som ønsker å bli SOMA MOVE®-instruktør. Kurset vil gå over to dager på Myrens Sportssenter i Oslo, fra 20.-21.januar 2018. Mer informasjon om kurset finner du her, og påmelding gjøres vi SOMA MOVE®. Håper vi kanskje sees på kurs! Har du noen spørsmål, må du gjerne kommentere under eller sende meg en mail til: evakatrine.th@gmail.com.

//Eva Katrine