Fra «Höstglöd» i Åre, til høstgløtt i Hellas

Høsten er i full gang og den har levert magiske øyeblikk så langt! Etter å ha vært på reise siden 7.september, er jeg «back in business» i Oslo og i gang med bok-jobbingen igjen. Skal bli så fantastisk å snart bli ferdig med boken «Personlig Trener og Gruppeinstruktør»! Shit som jeg gleder meg :) Men nå, en liten oppdatering på siste dager med reise og fine opplevelser. Første helg i september, 7.-9.sept, satte jeg kursen til Åre og arrangementet «Höstglöd» for tredje året på rad. «Höstglöd» er en treningshelg på Holiday Club i Åre, og der møtes presentører fra både Sverige og Norge og holder klasser innen både yoga, dans, styrke, mobilitet og SUP, i tillegg til foredrag og workshops. Det er et utrolig hyggelig og fint event, og det var superkoselig å se alle kjente igjen! En ekstra stor takk til Therése Furudal Hydén, for at jeg fikk komme tilbake i år igjen <3

I år reiste jeg tidlig opp på fredagen og Åre viste seg virkelig fra sin beste side. Etter å ha sett Åre bare gjennom et hotellrom de to tidligere årene, fikk jeg i år også oppleve den fantastiske naturen i Åre, og gikk en lang fjelltur første dag. Det var virkelig flott! Utrolig glad for at jeg fikk til dette denne gangen. Senere var det hyggelig velkomstmiddag og så var treningshelgen ordentlig i gang!

IMG_4057.JPG
IMG_4005.jpg

Lørdagen i Åre gikk i ett, da jeg presenterte tre ulike klasser gjennom dagen. Rakk derfor ikke å være med på noen andre timer, men rakk innom spa-avdelingen og tok en velfortjent pause i boblebadet mot slutten av dagen. I år presenterte jeg SOMA MOVE®, Dance Up! og COSMO - core, strength & movement på lørdag, og yogaklassen Creative Core på søndag. Timene var svært godt besøkt og SOMA MOVE® trakk full sal lørdag morgen – det var kjempegøy! Det var så god energi og herlig stemning på alle timene, og veldig hyggelig å møte mange kjente på timene. I mellom slagene rakk jeg å slappe av litt, skifte, forberede meg til neste klasse og nyte deilig lunsj i den «grønne» restauranten på hotellet, som virkelig satser på grønt, fremfor kjøtt. Søndag morgen rakk jeg å få med meg Spine Candy med Frøydis Hansvik, og det var en utrolig fin og myk time, som gjorde underverker for en noe sliten kropp. Veldig glad for at jeg fikk med meg denne klassen. Frøydis er utrolig dyktig og inspirerer med alltid! Etter min siste klasse på søndag og lunsj, satte jeg kursen tilbake til Oslo.

Sammen med meg til Oslo var også Frøydis Hansvik, da jeg var så heldig å få med meg henne på yogareisen til Hellas denne høsten! Gjennom vår felles bransjekollega, Therése Furudal Hydén, møtte jeg Frøydis for første gang på «Höstglöd» for tre år siden. Siden den gang har jeg også tatt yogautdannelsen min gjennom Global Yoga, der Frøydis holdt grunnutdannelsen, og stadig blitt inspirert av denne spreke, kunnskapsfulle og fine dama! Jeg gledet meg derfor stort til å arrangere yogareisen til Nidri i Hellas, sammen med nettopp Frøydis. Vi var på plass i Oslo søndag kveld og bare noen timer senere, var vi klare for nye eventyr!

IMG_4086.JPG
IMG_4136.JPG
IMG_4122.JPG
IMG_4117.PNG
IMG_4079.JPG
LRG_DSC08206.JPG

Klokken 04:29 morgenen etter tok vi flybussen til Gardemoen, og selv om vi opplevde et «buss-havari» på veien og måtte bli plukket opp av en annen flybuss, da motoren på vår buss kokte, kom vi vel frem og rakk flyet til Hellas 07:20 ;) Men det hele var glemt da vi ankom hotellet Porto Galini - det er virkelig et helt magisk sted på den greske øyen Lefkas. Det er andre året jeg arrangerer denne yogareisen til Hellas og det var en like fantastisk opplevelse dette året! Vi hadde strålende sol og over 30 grader gjennom hele uken, og hadde med oss en flott gjeng på 20 damer!

IMG_5153.jpg

I løpet av uken i Hellas fikk deltagerne prøve seg på mye forskjellig yoga – myk flow, vinyasa, yin og akroyoga/kontaktyoga – i tillegg fikk de muligheten til å være med på tre foredrag og en workshop. Dagene på denne typen yogareise, begynner kl. 07:30-09:00 med yoga i soloppgang, etterfulgt av frokost og egentid. På ettermiddagen er det foredrag og yogaklasse, eller bare yoga, og en dag er aktivitetsfri. Denne yogareisen passer for absolutt alle. Uansett om du er nybegynner eller praktiserer yoga jevnlig. Yogaklassene har åpent nivå, og alle får individuell oppfølging ut fra eget utgangpunkt. Så hvis du er nysgjerrig på yoga er dette også et supert sted å begynne. Du blir fulgt opp innenfor trygge rammer av to instruktører gjennom hele uken. Det er et fantastisk sted å dypdykke ned i sin egen yogapraksis og virkelig kunne dedikere en hel uke kun til seg selv.

IMG_4553.JPG

Videre følger et lite bildedryss fra årets tur. Porto Galini i Nidri er virkelig et magisk sted! Kanskje kan det friste til å bli med oss neste år? ;)

LRG_DSC08288.JPG
IMG_2816.JPG
IMG_4417.JPG
LRG_DSC08508.JPG

«Ingen har rett til å dømme deg for at du velger bort eller ikke orker. Men hele verden vil applaudere deg når du gjør ditt aller beste. I det lille, det store, det som ligger fremfor deg, det som nesten er glemt og det som virker umulig. Begynn med et takk. For klarheten du allerede har. For sorgene, tålmodigheten, stjernene, regnet og for at du vet hvem du er. La din aller dypeste lengsel bli visjonen som du følger hvor enn du går. Husk at du er elsket og heiet på i hvert eneste steg du tar». 

Intensjonen er inspirert av tekst av Sofia Sivertsdotter, fra boken «Strimmor av ljus».  ✨

IMG_4442.JPG
IMG_4949.jpg
IMG_4606.JPG
IMG_4997.JPG
IMG_5001.JPG
LRG_DSC08266.JPG
IMG_5491.JPG
IMG_5494.JPG
LRG_DSC08372.JPG

Frøydis og jeg reiser tilbake til dette praktfulle stedet også neste år, og reisen ligger allerede åpen for booking på Ving sine sider. Du finner reisen her. Nedenfor kan du se neste års program, så håper jeg at vi kanskje sees på yogamatten i Hellas neste høst :)

Fredag 13. september
Fridag.

Lørdag 14. september
07.30–09.00 Chakra Flow
09.00 Frokost og egentid
16:00-16:45 Foredrag: Hva er mindfulness?
16:45–18.00 Yin Yoga
19.00 Middag

Søndag 15. september
07.30-09.00 Morning Flow og mindfulness
09.00 Frokost og egentid
16.15-18.00 Yoga Fun 
19.30 Middag

Mandag 16. september
Hjemreise.

*Med forbehold om endringer.

Program for 2019*:
Mandag 9. september

Ankomst
17.00-18:00 Velkomstmøte
18.00-18.45 Soft yoga 
20.00 Felles middag

Tirsdag 10. september
07.30-09.00 Morning Flow og mindfulness
09.00 Frokost og egentid
16.30-18.00 Workshop: Grunnleggende teknikker i yoga og pust
19.00 Middag

Onsdag 11. september
07.30-09.00 Sunshine Vibes
09.00 Frokost og egentid
16:00-16:45 Foredrag: Hva er yoga?
16:45-18.00 Yin Yoga
19.00 Middag

Torsdag 12. september
07.30-09.00 Yin Yang Morning
09.00 Frokost og egentid
16.30-17.45 Vinyasa Flow
19.00 Middag

LRG_DSC08616-2.jpg

Tusen takk til alle de spreke og flotte damene vi hadde med på tur i år! Det var en stor glede å bli kjent med dere alle sammen :)

Neste år reiser vi 09.-16.september 2019. For mer informasjon og påmelding, trykk her.

Nå skal jeg lade opp til SOMA MOVE®-kurs for 3T-kjeden i Trondheim i helgen, sammen med Silje Thorstensen, og tillegg skal jeg få lov til å være «podde-gjest» igjen i Treningspodden, så det gleder jeg meg stort til! Så følg med på neste ukes podd ;)

Ønsker dere alle sammen en strålende uke videre og helg når den tid kommer!


//Eva Katrine

 Bli med neste år du også -   klikk her   for mer informasjon :)

Bli med neste år du også - klikk her for mer informasjon :)

Kompetansekrav til en Personlig trener vs. Gruppeinstruktør?

Med dette blogginnlegget håper jeg at jeg kan skape refleksjon og diskusjon. Som dere alle vet, er min store lidenskap gruppetrening, og jeg brenner for å løfte kvaliteten i bransjen, samt bidra til at instruktøryrket kan oppnå den anerkjennelsen som det fortjener.

Å være gruppeinstruktør er en krevende jobb og skal du lykkes, er du nødt til å besitte en rekke ferdigheter og kunnskap, du må ha et genuint engasjement for jobben og du må like å jobbe med mennesker. Som jeg har skrevet ved flere ulike anledninger tidligere, er også gruppeinstruktøren en av de aktørene som kanskje møter flest mennesker i løpet av en uke. En instruktør som har flere gruppetimer i løpet av en uke, møter en rekke ulike deltagere, kontra en PT, som kanskje bare har 20-30 kunder i løpet av en uke. En instruktør møter kanskje 20-30 mennesker, eller mer, bare på én av sine gruppetimer. Gruppeinstruktøren har en unik mulighet til å påvirke den enkelte deltager og vedkommende har derfor et stort ansvar i forhold til å levere kvalitetssikrede og motiverende treningsøkter.

Gruppeinstruktøren er en svært viktig ambassadør på treningssenteret, og deltagere som går på gruppetrening, har også vist seg å være svært lojale medlemmer. For å få mennesker til å komme jevnlig tilbake på gruppetrening og hjelpe dem mot et mer aktivt liv, er det derfor essensielt at instruktøren leverer gode gruppetimer som gir deltagerne lyst til å komme tilbake. Dette er gruppetimer som er faglig forankret, som er godt tilrettelagt, er motiverende og positive og som virkelig gir deltagerne det de forventer. Gjennomarbeidede gruppetimer, med dyktige og inspirerende instruktører får deltagerne tilbake. Dette er både positivt for gruppetrening genrelt og for treningssenteret. Hvis deltagere går på en gruppetime og får en dårlig opplevelse, vil de mest sannsynlig ikke komme tilbake og de vil lett også kunne trekke konklusjonen om at gruppetrening er «lite effektiv og dårlig trening», noe som igjen vil skade det generelle omdømmet til gruppetrening. Derfor er det så utrolig viktig at gruppeinstruktører tar jobben på alvor, er ydmyke og tilegner seg og oppsøker den kunnskapen og de ferdighetene som kreves. MEN ofte er det ikke hos instruktørene jeg opplever at problemet nødvendigvis ligger, men det er hos LEDELSEN ved treningssentrene. 

Altfor mange instruktører blir «kastet» ut i instruktøryrket lenge før de er klare og uten å ha den grunnleggende kunnskapen som kreves. Dette er ikke instruktørens skyld, men ledelsen. Som nyansatt og helt fersk i et nytt yrke, vet du ikke selv hva du kan eller ikke, eller hva som kreves av deg. Man har selv kanskje vært på mange gruppetimer og gjort seg opp en formening om at dette er noe man selv ønsker å jobbe med, at man kanskje har noe erfaring med f.eks. dans fra tidligere osv., men når man ikke kjenner til yrket, vet man heller ikke hva man må kunne.

 Foto: Sander Torneus.&nbsp;

Foto: Sander Torneus. 

Dette bør da være ledelsen ved senteret, som har ansatt instruktøren, sitt ansvar. Det jeg derimot ofte opplever, er at ledelsen selv ikke har tilstrekkelig kunnskap om hvilke ferdigheter som kreves innenfor ulike typer gruppetrening, og det stilles ikke de samme kravene til instruktører som til f.eks. personlige trenere ved ansettelse. Dette er svært uheldig for bransjen generelt og spesielt gruppetrening.

Slik jeg har opplevd det gjennom snart 11 år i treningssenterbransjen, er at når en PT skal ansettes, blir hun/han forspurt om utdanning. Selv om heller ikke PT er en beskyttet tittel, forventer ledelsen ved treningssentre at PTer har en egen PT-utdannelse, enten fra f.eks. NIH Aktiv, Safe Education, AFPT osv. Ut fra dette, kombinert med eventuell annen idrettsfaglig bakgrunn og erfaring som PT (gjerne antall solgte PT-timer), avgjøres det hvilket nivå og lønnstrinn PTen begynner på. Hvis et senter ansetter en yogainstruktør, har jeg også opplevd at det stilles spørsmål til hvor og hva slags yogautdannelse instruktøren har. Om det f.eks. er 100, 200 eller 500 timers utdanning, om det er innen vinyasa, ashtanga eller yin osv. Men når en gruppeinstruktør skal ansettes, er plutselig kravet om utdannelse ikke til stede. Hvorfor er det slik? Og hvorfor skal vi tillate dette? Jeg sier ikke at det er sånn ved alle treningssentre, for all del, jeg kjenner mange som tar gruppetrening på alvor, men poenget mitt er at det dessverre er altfor mange steder at dette skjer.

Manglende kunnskap hos senterledelsen gjør at instruktører blir satt opp på timeplanen med timer de absolutt ikke er i stand til å levere, deltagerne får en uheldig opplevelse og kommer kanskje ikke tilbake, instruktøren får færre og færre på timen og mister etterhvert motivasjonen, eller blir kanskje også til og med tatt av timeplanen, fordi belegget er for lavt. Slik skal det ikke være. Som ny i et yrke, er det heller ingen god opplevelse å stå foran en rekke mennesker og ikke føle seg trygg i hva man skal levere. Jeg synes virkelig synd på de instruktørene som kastes ut i dette. Jeg opplever at gruppetrening og instruktører fortsatt bli neglisjert mange steder og de får ikke den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjener. De siste årene har det vært et stort fokus på personlige trenere, og hovedorganisasjonen Virke Trening, jobber i dag med en kompetanseheving og profesjonalisering av bransjen. 14. oktober 2016, publiserte de rapporten «Et kompetanseløft i treingssenterbransjen». Treningssentrene er i dag den største arenaen for trening og fysisk aktivitet blant voksne, og er en viktig aktør i det generelle folkehelsearbeidet. I rapporten, skriver Virke Trening:

Etter flere tiår med kontinuerlig vekst, kan imidlertid tallene for 2015 tyde på at treningssenterbransjen møter en utflating hva gjelder oppslutningen i befolkningen. For å unngå̊ at denne nedgangen utvikler seg til et negativt trendbrudd, er det avgjørende at treningssenterbransjen evner å møte denne utviklingen med riktige tiltak. Bedre og riktig kompetanse blant trenere og sentrale fagpersoner i bransjen anses som en suksessfaktor både for å sikre bærekraften til bransjen og for å videreutvikle vår rolle i folkehelsearbeidet (…).

Gjennom kompetanseprosjektet ønsker Virke Trening å sette premissene for omfang, innhold og generell kvalitet i utdanningstilbudet for bransjen. Rapporten redegjør for Virke Trenings anbefalinger for hvordan treningssenterbransjen skal lykkes med profesjonaliseringen. Men for å lykkes er vi, som Virke Trening skriver:

«(…) avhengig av at treningssenter rundt om i det ganske land forplikter seg til målet og sikrer den nødvendige etterspørselen etter bransjestandarden i forbindelse med framtidige rekrutteringer».

Jeg synes det er fantastisk at Virke Trening tar kompetanse i treningssenterbransjen på alvor og gleder meg til å se resultatene av dette kompetanseløftet på sikt. Men i rapporten til Virke Trening er det igjen mye fokus på personlige trenere, og det står svært lite om selve gruppeinstruktøren. Det er selvfølgelig klart at Virke Trening sikter til alle aktørene i bransjen når de skriver «Bedre og riktig kompetanse blant trenere og sentrale fagpersoner i bransjen (...)», men jeg synes det er viktig å påpeke at ikke gruppeinstruktøren må glemmes. De gjør en enorm innsats for folkehelsen i vårt langstrakte land, og med den unike påvirkningskraften de har, er det viktig at disse leverer gode, lærerike og motiverende treningsøkter. De skal kunne lære deltagerne sine riktig teknikk, formidle korrekt treningslære, bevisstgjøre deltagere om intensitetsstyring, motivere og inspirere, se den enkelte, kunne hjelpe deltagerne med alternativer, og ikke minst, levere gjennomarbeidede og gjennomtenkte treningsøkter som faktisk gir deltagerne ønsket og god treningseffekt. Gruppeinstruktøren har en minst like viktig oppgave som den personlige treneren eller yogainstruktøren, og bransjen bør derfor også kunne stille krav til instruktørene i forhold til utdanning og erfaring. Skal bransjen leve videre og skal vi kunne løfte gruppetrening til nye høyder, må fokus på profesjonalitet, kompetanse og ansvar være grunnleggende, også innen gruppetrening. 

Som Virke Trening skriver, er de avhengige av de enkelte treningssentrene for å lykkes med kompetanseløftet og at det er avgjørende at disse er med på å løfte kvaliteten. Vi må sammen sette en standard og følge denne. Jeg vet som sagt om en rekke treningssentre i dag og dyktige bransjefolk som verdsetter gruppetrening, som følger opp sine instruktører og som er opptatt av kompetanse og ferdigheter, men dessverre er det altfor mange som ikke er det. Disse ødelegger også for alle dem som jobber seriøst med gruppetrening. Vi må løfte kvaliteten sammen. SatsElixia har nå bestemt å anerkjenne annen idrettsfaglig utdannelse hos sine personlige trenere (som f.eks. bachelor og master), og dette vil avgjøre hvilket nivå de begynner på som PTer. Dette er utrolig flott og et stort steg i riktig retning med tanke på å profesjonalisere bransjen ytterligere. PT-utdanningen ved f.eks. NIH Aktiv blir nå et årsstudium og kompetansen til PTene er virkelig satt i fokus. Dette gleder en fagpersons hjerte, men hvorfor neglisjeres gruppetrening? Hvorfor er ikke det så viktig? Hvorfor holder det med f.eks. et dagskurs før du er klar til å undervise? Eller hvorfor holder det at du danset litt på folkehøgskole før du skal i gang med å lede avanserte danseklasser for en rekke mennesker? Hvorfor legges lista så mye lavere for gruppeinstruktører? Hvorfor tillater vi dette?

For meg er dette helt uforståelig og utrolig trist. Bransjen må våkne! Gruppetrening ligger på andre plass for de største treningstrendene i 2018 (ACSM) og utrolig mange mennesker benytter seg av dette treningstilbudet. Det er også et fantastisk verktøy i kampen mot en bedre folkehelse. Men skal vi lykkes må vi kurse/utdanne dyktige instruktører, følge dem opp og hjelpe dem på veien til suksess! Treningssentre må stille høyere krav til nyansatte og nåværende instruktører, og har man ikke kompetanse internt på senteret til å hjelpe og følge opp sine instruktører, bør man leie inn fagkyndige. Ledelsen ved treningssentre bør være ydmyke og spørre seg selv om hvor mye de faktisk kan om gruppetrening. Har de noen gang gått et grunnkurs innen spinning, aerobic eller styrke? Vet de hva som kreves av en høypulsinstruktør? Kan de musikklære og musikkanalyse? Kan de metodikker og blokkbygging? Vet de hvordan styrketimer i sal bør legges opp kontra styrke i studio? Vet du hvordan man motiverer 4o mennesker samtidig, i samme rom? osv. 

Stadig møter jeg så mange som tror at det nærmest bare er å sette på en «Spotify-liste» og kjøre i gang. Men dette er så langt fra sannheten som det går an. Selvfølgelig er det forskjell på om man skal holde en styrketime eller en sirkeltrening, der musikken fungerer som en motivasjonsfaktor eller om det er en koreografert kondisjonstime med trinn til musikk. Men uansett gruppetime, kreves det ulike ferdigheter og en rekke forberedelser. Folk skulle bare visst hvor mange timer jobb det ligger bak f.eks. en høypulstime! 

 Foto: Sander Torneus.&nbsp;

Foto: Sander Torneus. 

Jeg håper at flere treningssentre kan åpne opp øynene for gruppetrening og verdsette treningsformen og instruktørene. Jeg håper ledelse ved flere treningssentre kan bli mer ydmyke og faktisk sette seg inn i hva gruppetrening faktisk innebærer. Jeg håper flere treningssentre vil stille større krav til sine instruktører og hjelpe dem frem på veien mot suksess. Jeg håper vi kan få en større forståelse for at gruppetreningskonteksten er kompleks og krever en rekke ulike ferdigheter og kompetanse. Jeg håper at senterledelse fremover kan forstå at personlige trenere ikke kan erstatte instruktører i gruppetrening. Jeg håper at både ledelse og instruktører selv må forstå og være villig til å legge ned den tiden som kreves for å lage gjennomarbeidede og gode gruppetimer. Jeg håper ledelsen ved treningssentre kan investere i gruppetrening og sine instruktører, og gi dem en fornuftig og verdig lønn. Jeg håper vi kan løfte hverandre frem og gi alle gruppeinstruktører den anerkjennelsen de fortjener. Jeg håper vi kan se en endring i fremtiden. Jeg håper at gruppetrening kan bidra i det generelle folkehelsearbeidet i enda større grad fremover. Jeg håper at gruppeinstruktøren blir et ytterligere respektert og attraktivt yrke i fremtiden.

Gruppeinstruktøren kan faktisk bidra og gjøre en forskjell i menneskers liv – «How do we change the world? One random act of kindness at a time.»

(Les gjerne mer her:  He’s God – En kvalitativ studie av deltageres opplevelse av instruktøren i gruppetrening.)


// Eva Katrine

 

Kilder: 
ACSM, American College of Sports Medicine. (2018). WORLDWIDE SURVEY OF FITNESS TRENDS FOR 2018. Hentet fra: https://journals.lww.com/acsm-healthfitness/fulltext/2017/11000/WORLDWIDE_SURVEY_OF_FITNESS_TRENDS_FOR_2018__The.6.aspx

Brown, T. C., & Fry, M. D. (2011). Helping members commit to exercise: Specific strategies to impact the climate at fitness centers. Journal of Sport Psychology in Action, 2, 70-80. doi: 10.1080/21520704.2011.582803

Campos, F., Simões, V., & Franco, S. (2016). Characterization and comparison of the quality indicators of the group exercise fitness instructor, considering the intervenient, gender and age. International Journal of Sport, Exercise & Training Science, 2(2), 50-59. doi: 10.18826/ijsets.63014

Markula, P., & Chikinda, J. (2016). Group fitness instructors as local level health promoters: a Foucauldian analysis of the politics of health/fitness dynamic. International Journal of Sport Policy and Politics, 8(4), 625-646. doi: 10.1080/19406940.2016.1220407 

Oprescu, F., McKean, M., & Burkett, B. (2012). Exercise Professionals - could they be the forgotten public health resource in the war against obesity? Journal of Sports Medicine & Doping Studies, 2(5), e122. doi:10.4172/2161-0673.1000e122 

Szumilewicz, A. (2011). Multiple influences affecting the women's choice of a fitness club. Baltic Journal of Health and Physical Activity, 3(1), 55-64. doi: http://dx.doi.org/10.2478/v10131-011-0006-4

Thomsen, E. K. (2016). He’s God – En kvalitativ studie av deltageres opplevelse av instruktøren i gruppetrening. (Mastergradsavhandling, Norges Idrettshøgskole, seksjon for coaching og psykologi). NIH: Oslo. 

Virke Trening. (2016). Et kompetanseløft i treingssenterbransjen. Hentet fra: https://www.virke.no/globalassets/bransje/bransjedokumenter/et-kompetanseloft-i-treningssenterbransjen.pdf (sitater hentet fra side: 2). 

Siste sitat: Sitat av Morgan Freeman i rollen som Gud, i filmen «Evan Almighty» fra 2007. 

ShapeUp Norgesturné i Tromsø 1.september!

I helgen var det klart for åpningen av høstens ShapeUp Norgesturné og første stopp var nordens Paris – nemlig Tromsø! I løpet av høsten besøker ShapeUp hele fem storbyer i vårt langstrakte land, og neste by ut er Oslo 8.september. Jeg skal på et arrangement i Åre neste helg og deretter arrangere yogareise i Hellas, men i løpet av de neste ukene kan du møte ShapeUp-gjengen altså i Oslo, Stavanger og Trondheim. Helt til slutt avsluttes turneen i Bergen 6.oktober og da er jeg med igjen, så håper jeg ser mange kjente på convention i Bergen! Det er fortsatt ledige plasser i alle byene, så hvis du er keen på å henge deg på, sjekk ut www.shapeupconvention.no :)

Sammen med Sølve Sundrehagen, Silje Thorstensen, Hanna Sundquist og et superteam fra Egmont med Ida Flatland i spissen, reiste jeg til Tromsø fredag formiddag 31.aug og lørdag 1.september smalt det på Kraft Sportssenter i Tromsø. Over 200 spreke, blide og sprudlende deltagere møtte oss lørdag morgen og gjett om det ble en skikkelig treningsfest! 

 For en gjeng! Fra venstre: Hanna Sundquist, EK, Sølve Sundrehagen og Silje Thorstensen. Foto: privat.&nbsp;

For en gjeng! Fra venstre: Hanna Sundquist, EK, Sølve Sundrehagen og Silje Thorstensen.
Foto: privat. 

IMG_3900.JPG
IMG_3901.JPG
 Foto: Sander Torneus.&nbsp;

Foto: Sander Torneus. 

I løpet av lørdagen hadde alle vi instruktørene fra Oslo fem timer hver og jeg presenterte blant annet SOMA MOVE, danseklassen DanceUp! og holdt to foredrag om mental trening. Det var utrolig gøy og stemningen var på topp hele dagen. I tillegg var det flere instruktører fra Kraft som bidro i løpet av dagen og deltagerne kunne bryne seg på alt fra høypuls, dans, yoga og SOMA MOVE, til partneryoga, sykkel, step og MMA. Et skikkelig variert og flott program, i freshe, lyse og fine lokaler. Tusen takk til Kraft Sportssenter for lokaler og super hjelp gjennom helle arrangementet! 

Etter fem timer var vi ganske «kjørt» i hodet og også litt møre i kroppen, men likevel fulle av energi! Å få lov til å undervise og dele treningsglede med så mange fine mennesker er virkelig det beste som finnes og vi var rimelig «høye på livet» hele gjengen da vi kom tilbake til hotellet lørdag kveld! I Tromsø bodde vi på hotellet Clarion Hotel The Edge og det var virkelig et tipp topp hotell som jeg kan anbefale på det varmeste. Det var superfint, hadde flotte, store rom og gode senger, for ikke å snakke om en helt fantastisk frokostbuffet! Gjett om vi sørget for å unne oss en laaang frokost før vi satte kursen hjemover søndag morgen :)

 Foto: Sander Torneus.&nbsp;

Foto: Sander Torneus. 

 Foto: privat.

Foto: privat.

IMG_3888.JPG
 Foto: Sander Torneus.&nbsp;

Foto: Sander Torneus. 

Søndag formiddag gikk turen hjem til Oslo igjen og jeg nøt en veldig rolig søndag hjemme! Kroppen trengte restitusjon før uken smalt i gang igjen i dag :) 

Tusen takk til Tromsø for en super helg! Nå lader jeg opp til Åre og Hellas. 

Som sagt, det er mange ledige plasser igjen på ShapeUp Convention rundt omkring, så ta med deg en venninne og meld deg på! Sees i Bergen :)

Ønsker alle en superduper, tipp topp uke! 


// Eva Katrine

 Foto: privat.&nbsp;

Foto: privat. 

Norges største treningsbegivenhet - NIH AKTIV Convention 2018!

I november er det klart for årets største treningsbegivenhet igjen, nemlig NIH AKTIV Convention 2018! NIH AKTIV Convention går av stabelen ved Norges Idrettshøgskole 17.-18. november og jeg gleder meg like mye som alltid! Dette er en flott begivenhet for treningssenterbransjen i Norge, der vi kan samles, møtes, dele erfaringer og kunnskap, inspirere hverandre og gjøre det vi liker aller best en hel helg! 

NIH AKTIV Convention er åpen for absolutt alle, så du må ikke jobbe i treningssenterbransjen for å melde deg på. Elsker du bevegelse og trening, så er dette like mye en helg for deg, uavhengig av hva du studerer eller jobber med. I løpet av helgen kan du være med på en rekke ulike gruppetimer, workshops og foredrag. Det er en skikkelig treningsfest!

 Foto: Per-Åge Eriksen.

Foto: Per-Åge Eriksen.

Ved årets convention presenterer jeg SOMA MOVE®, holder foredraget «He's God - hvordan oppnå suksess som instruktør?» (basert på min masteroppgave), workshop i musikkbruk og intensitetsstyring sammen med Anne Riege og jeg presenterer danseklassen NIH AKTIV Just DANCE, sammen med Sølve Sundrehagen, Mira Hopland, Lise Lotte Herlung og Christina S. Therkildsen. Det blir bare helt fantastisk! For å se detaljert timeplan, trykk her. 

I tillegg kommer det en rekke andre superdyktige presentatører fra vårt langstrakte land, og det er bare å glede seg til å bli fascinert, inspirert og motivert! I år er det et godt og variert program og du kan prøve alt fra yoga, dans, step, høypuls og SOMA, til MMA, spinning, styrke og mye, mye mer! Sjekk ut www.nihaktiv.no for mer informasjon og påmelding :) Earlybird pris frem til 17.september!

Hesgod_pp_3.jpg
_MG_3114.jpg

Håper vi sees på NIH i november! Jeg gleder meg sykt til å treffe alle bransjekollegaer, henge, skravle, trene og få masse nytt og deilig påfyll! 

Ønsker dere en tipp topp og sprek dag videre! :) 


//Eva Katrine

Back in business! Høst 2018 - bring it on!

 Fra kreativ tre dagers workshop i Kreuzberg, Berlin :)

Fra kreativ tre dagers workshop i Kreuzberg, Berlin :)

Endelig er «bloggtørken» over og jeg lover litt hyppigere innlegg fremover, men hjelp så fort sommeren har gått! Plutselig var vi halvveis i august og september lurer rett rundt hjørnet. Sommerferien er for alvor over og jeg er i full gang med jobb igjen. I skrivende stund sitter jeg på en hyggelig, kreativ, hipster kafe i Kreuzberg i selveste Berlin! På mandag reiste jeg ned til Tyskland for å jobbe med et spennende prosjekt jeg har på gang. Sammen med min barndomsvenn, Per-Magnus Rønning, har jeg jobbet intensivt i to dager og vi har kommet langt på vei med prosjektet. Han er grafisk designer og en av de dyktigste jeg kjenner – utrolig givende og få jobbe sammen med en som er så kreativ, profesjonell og engasjert! Jeg vil ikke røpe noe mer omkring dette prosjektet før senere, så dere må tåle og bli holdt på «pinebenken» en stund til ;)

Uansett – nå er høsten straks i gang og jeg gleder meg til en fullbooket høst med masse morro! Jeg har virkelig fått ladet batteriene etter en helt fantastisk sommer, og tenkte det var hyggelig å dele litt av min sommer med dere :) 

Hele juni, etter at jeg kom hjem fra treningsreisen med Ving i Palma, ble tilbragt foran macen for å ferdigstille førsteutkastet til boken «Personlig Trener og Gruppeinstruktør». Det var en intensiv måned og lykken var stor da jeg kunne trykke «send» den 1.juli. Meningen var egentlig at boken skulle gå til språkvask 1. august, men som dere vet – ting tar tid og vi har også møtt på noen små utfordringer underveis, så nå venter et møte med Fagbokforlaget 21. august, og etter det håper jeg at jeg kan fortelle dere mer om boken og når den endelig kommer ut! Jeg vet at det er mange som gleder seg til boken kommer ut og det synes jeg er utrolig stas, men jeg må bare be dere være tålmodige med oss! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves ;)

IMG_1135.jpg

Selve «gulroten» som ventet etter ferdigstilt førsteutkast, var reise til Berlin, sammen med Noa Løfwander og Hauteletics. Så sommeren har både startet og sluttet i Berlin på en måte dette året :) Sammen med Noa, som er den rå dama bak den nye, norske nettbutikken Hauteletics og eksklusiv distributør av FlexiLexi Fitness i Europa, reiste jeg til Premium Berlin – nemlig Berlin Fashion Week den 2.juli. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ende opp på en av Europas største motemesser sammen med designere og fashionistas fra hele verden, men sånn gikk det seg altså til. Jeg jobber som ambassadør for Hauteletics og sammen med Noa presenterte vi FlexiLexi – de fargeglade, morsomme og freshe tightsene – for resten av Europa!

Å være en del av Berlin Fashion Week fra 3.-5.juli sammen med Noa, var virkelig en utrolig opplevelse! Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være med på dette, og lærte utrolig mye nytt. Etter dagene i Berlin kan jeg virkelig si at jeg var mange erfaringer, og ikke minst mange, gode minner rikere :) Så mange fargerike mennesker, unike design, nyskapende ideer, kule installasjoner og kunst!

GJBUE1814.jpg
Facetune_03-07-2018-13-41-01.jpg
Skjermbilde 2018-08-10 kl. 10.14.48.png

Vi var som sagt på Berlin Fashion Week for å vise frem tightsene fra merket FlexiLexi. Du har kanskje allerede sett alle de fargesprakende tightsene med både meloner, avokadoer, blomster, kaktus og kiwi som jeg har hatt på meg? Det er fantastisk morsomme tights, i tillegg til at de er utrolig behagelig å ha på og de har supergod kvalitet. Jeg er veldig stolt og glad for å være Hauteletics sin ambassadør og kan virkelig anbefale både topper og tights! Og for deg som tenker at dette er for «crazy», så kan jeg berolige deg med at Hauteletics selger også ensfargede eller mer nøytrale tights. Sjekk ut utvalget her :)

VBRZE1023.jpg
IMG_0949.jpg
IMG_0793.jpg
IMG_0816.jpg
Facetune_02-07-2018-20-52-07.jpg

Dagene i Berlin ble fylt med messeliv, trening, masse god mat og vi fikk også litt tid til både sightseeing og shopping :) Vi bodde på hotellet «Hotel Berlin, Berlin»  og det kan jeg virkelig anbefale om noen av dere tenker å ta turen til Berlin. Det er et stort hotell, men er veldig fint, rent og delikat. Frokosten er variert og veldig god, og hotellet har et av de beste hotell-treningsstudioene jeg har sett! Hotellet ligger sentralt like ved Wittenbergplatz og Nollendorfplatz, like ved dyreparken, det kjente varehusetKaDeWe og Kurfürstendamm. Jeg var så fornøyd med dette hotellet at jeg valgte å bo på det samme hotellet nå når jeg også er i Berlin.

Etter et fantastisk eventyr i Berlin, vendte vi kursen hjemover mot Tigerstaden og jeg måtte bare kaste meg rundt og pakke kofferten for et nytt eventyr – nemlig Palmesus 2018! 

IMG_E0881.jpg

Etter ca. 4 timer søvn fra torsdag 5. juli til fredag 6.juli, var jeg klar for sommerens neste eventyr. Sammen med supervenninnen min fra nord, Ina, også kalt «Pompel», kruste vi nedover mot Kristiansand og Palmesus for vår første gang! Jeg har sett festivalen i sosiale medier de siste årene og tenkt at dette måtte være en festival for meg som elsker å danse og kaste på håret ;) Og gjett om jeg hadde rett! Det ble en helt sykt bra helg med masse digg musikk, bra folk, sol og sørlandssommer, og og vi danset rundt i sanden på bystranda hele natten lang! Vi var noe slitne søndagen etter for å si det sånn, men det var virkelig verdt det! Palmesus var virkelig et fyrverkeri av en festival, bokstavelig talt, og og billettene for Palmesus 2019 er sikret :)

IMG_1392.jpg
Facetune_07-07-2018-13-35-39.jpg
IMG_1355.jpg

Fra Palmesus og Kristiansand, gikk veien videre til Tvedestrand og nærmere bestemt Borøya. Her var jeg en hel uke og SUPet hver eneste dag. Etter at jeg fikk SUP til bursdagen min i år, har det blitt min nye yndlingshobby og jeg godtar for øyeblikket hat hest er byttet ut med SUP ;) Haha! Lille Goya-snuppa til mor var også med på SUPen, noe hun synes var stor stas! Hun er jo en badeengel uten like og det å i tillegg få være med rundt «oppå« vannet var helt topp. Det var en veldig fin uke på sørlandet i strålende vær, men for en med kallenavn «TurboThomsen», ble det litt vel lenge på en hytte :P Jeg blir fort rastløs og savner «action» og alle mulighetene som bylivet gir en. Selv om det er idyllisk på en sørlandsøy, blir likevel hverdagen litt mer tungvindt og for en utålmodig sjel blir det å måtte ut i båt for å komme seg noe sted, reise langt for å handle eller trene osv., litt for mye i lengden! Haha! Det var en nydelig uke, men det var også superdigg å komme hjem til verdens beste by igjen – OSLO! 

IMG_1581.jpg
DSC07985.JPG

Etter et par uker i hovedstaden med litt småjobbing, SUP, sol, hyggelige lunsjer og mye trening, bar igjen turen til Gøteborg denne sommeren. Jeg var i Gøteborg en tur i juni og reiste så tilbake i slutten av juli. En av mine to beste venninner, Line, bor i Gøteborg og derfor er det en by jeg ofte besøker og som jeg stadig blir mer glad i. Det er en utrolig koselig by som jeg trives veldig godt i. Sammen med Isabel H. Christoffersen, som jeg har blitt kjent med gjennom treningsreiser med Ving Norge, dro jeg ned til Gøteborg 27.-29 juli. Vi hadde bestemt oss for å ta en skikklig jentetur og bare kose oss :) Vi bodde på det superfreshe hotellet Clarion Post, shoppet, spiste god mat, trente og danset ut i de sene nattetimer! Vi fikk også lurt med Line ut på lørdagskvelden og nok en helg gav minner for livet denne sommeren! Jeg er veldig takknemlig for at jeg har så mange fine venner rundt meg og for at jeg har muligheten til å reise og oppleve livet! Det er viktig å stoppe opp innimellom og reflektere over alt det fine man har i livet. Det er lett å ta det forgitt. 

«We travel not to escape life, but for life not to escape us.» - anonymous 

IMG_2607.jpg
IMG_2782.jpg
IMG_2781.jpg

Etter en «king kong» helg i Gøteborg bar det hjem igjen til Oslo og litt hverdagsliv igjen. Jeg begynte så smått å jobbe med prosjekter, forberede høstens timer og komme sakte men sikkert tilbake til litt hverdagsrutiner. I tillegg fortsatte jeg med den gode treningen som jeg har fått til denne sommeren, og den gladelige nyheten er at kneet ser ut til å snart være klar for høstens mange gruppetimer, dans og sprell! Jeg er veldig spent på hvordan det går når jeg begynner opp igjen, men kjenner at jeg er positiv og har troen. Jeg har også lovet meg selv at jeg skal være flink å fortsette med den gode egentreningen utover høsten for å holde kroppen frisk og rask. Planen er jo at jeg skal kunne danse resten av livet!

IMG_2784.jpg
IMG_2188.jpg
IMG_2272.jpg
Facetune_21-07-2018-17-07-11.jpg
Facetune_12-07-2018-00-12-25.jpg

Andre helg i august ble også tilbragt i Gøteborg for å feire at verdens beste Line snart blir 30 år. Sammen med mine beste venner, Minda og Anne-Margit, kidnappet vi Line lørdag morgen den 11. august og gav henne en hel dag full med overraskelser. Det hele endte med en «heidundranes» overraskelsesfest på kvelden og vi var ikke i seng før 05:20 morgenen etter. En vellykket fest med andre ord! Mandag morgen etter at vi kom hjem fra Gøteborg, reiste jeg til Berlin og her sitter jeg nå :) Full av opplevelser, minner og ikke minst pågangsmot for høsten! 

 Verdens beste firkløver,&nbsp;sammen med Minda, Line og Anne-Margit &lt;3

Verdens beste firkløver, sammen med Minda, Line og Anne-Margit <3

Sommeren 2018 har virkelig vært magisk på alle måter, og batteriene er fulladet for høsten! Tusen takk til alle dere som har vært med på å gjøre denne sommeren helt spesiell – jeg er så glad i dere alle sammen <3

Nå er jeg klar for en fullbooket høst med spennende prosjekter og masse deilig gruppetrening. I høst blir det mye reising og jeg har ikke en eneste helg ledig før i slutten av november, men herregud som jeg gleder meg! Å få muligheten til å drive for meg selv og jobbe med det jeg synes er aller best her i livet er virkelig en drøm! 
 

IMG_3327.JPG

Nå lader jeg opp til SOMA MOVE-kurs i helgen på Myrens Sportssenter, og deretter venter en heftig reiserute fremover. 1. september går turen til Tromsø for ShapeUp Norgesturné, deretter reiser jeg til Åre for å presentere klasser ved Höstglöd 7.-9. september, 10.september reiser jeg på Yogareise til Hellas, helgen 22.-23. september blir det SOMA-kurs i Trondheim, før turen igjen går til Trondheim og SinSpiration 29. september. Helgen 6.-7. oktober venter Bergen og ShapeUp Norgesturné, før det blir nytt SOMA-kurs i Oslo 13.-14.oktober og avreise med Sølve Sundrehagen til Kypros for treningsreisen «Dance & Group Fitness Retreat» 19.-27.oktober (Psst: Ledige plasser, sjekk ut www.ving.no/treningsreiser!). Etter treningsreisen går turen igjen til Trondheim og Mastermania, før treningsnorge samles under NIH Aktiv Convention 17.-18. november ved Norges Idrettshøgskole! Shit, som jeg gleder meg! Denne høsten blir superhektisk, men fantastisk! 

Jeg lover at bloggen skal bli litt mer levende igjen og at det kommer mer gruppetreningsstoff ut etter hvert. Jeg har flere temaer jeg også ønsker å ta opp til litt diskusjon. Kom også gjerne med ønsker og forslag på temaer du vil at jeg skal skrive om – da blir jeg «superhappy»! Bare kommenter under eller send en mail. 

Ønsker dere alle en magisk dag og helg når den tiden kommer!

 

// Eva Katrine

Hvorfor du bør velge en treningsreise som din neste ferie?

Hvorfor bør du velge en treningsreise som din neste ferie? 

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne – det er rett og slett bare en VELDIG GOD IDÉ og en VELDIG GOD INVESTERING! Jeg hadde aldri selv vært med på en treningsreise, før Kaja Olafsen i Ving Norge, ringte meg tidlig i 2015 og lurte på om jeg var interessert i å være instruktør på deres «SUMMERBOOST» treningsreise våren 2015. Jeg hoppet av glede av å få muligheten, men lite visste jeg da om hvilket eventyr jeg faktisk skulle begi meg ut på! Treningsreiser er virkelig bare helt magisk og eventyrlig, og allerede etter første Ving treningsreise våren 2015, var jeg «solgt». Siden den gang har det totalt blitt åtte treningsreiser i regi av Ving Norge, og mange flere venter i fremtiden. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten og det å være med å arrangere treningsreiser, er virkelig noe av det aller mest givende jeg gjør i løpet av et år!

Treningsreiser har alt – det er sol, varme, hav, strand, palmesus, god mat (masse god mat!), lek, latter, trening, aktivitet og ikke minst det gir deg nye vennskap, minner og opplevelser for resten av livet! Det finnes ikke noe bedre enn å være sammen med likesinnede mennesker som er like glad i trening og fysisk aktivitet som deg selv en hel uke, og i tillegg er alle så utrolig positive, blide, imøtekommende og inkluderende. Vi blir som en stor familie hver gang vi er på treningsreise! Jeg pleier å si til venninnene mine at nå skjønner jeg hvorfor alle på «Paradise Hotel» blir så lei seg og gråter når noen ryker ut etter å bare ha kjent hverandre i et par dager. Jeg tror det å være på treningsreise nesten er som å være på «Paradise Hotel» ;) Haha! For man lever i en helt egen boble og opplever så mye nytt og morsomt sammen med de menneskene man har rundt seg, at det knyttes helt unike vennskap! Vi blir rett og slett glad i hverandre etter et par dager, selv om jeg alltid har ledd av dette når deltagerne i «Paradise Hotel» sier at de har blitt så glad i hverandre etter bare to dager på samme hotell. Å være på treningsreise er som å være på verdens beste «Paradise Hotel» – bare mye sunnere, sprekere, morsommere og med mye finere folk ;) 

I mai reiste jeg sammen med Isabel H. Christoffersen og Sølve Sundrehagen til Palma på Mallorca, der Ving Camp gikk av stabelen! Årets Ving Camp var helt fantastisk og jeg tenkte jeg skulle gi dere et lite innblikk i årets tur :) 

 Sammen med verdens beste kollega og kompis - Sølve Sundrehagen!

Sammen med verdens beste kollega og kompis - Sølve Sundrehagen!

 «Girlsa» på vei til Palma! Sammen med kollega og «partner in crime» – Isabel H. Christoffersen, og Maria Bjerke og Emilie Intelhus.&nbsp;

«Girlsa» på vei til Palma! Sammen med kollega og «partner in crime» – Isabel H. Christoffersen, og Maria Bjerke og Emilie Intelhus. 

Avreise fra Gardemoen er alltid hyggelig, da man lett gjenkjenner de fleste som skal på treningsreise! Nettopp fordi dette er de blideste menneskene på hele gaten ;) Selv om årets Ving Camp hadde en noe turbulent start pga. motortrøbbel hos Thomas Cook, var alle like positive og løsningsorienterte, og etter at vi tilslutt kom oss ned til Palma, var hele flyforsinkelsen glemt! Bare dette sier noe om hvor god stemning det er på treningsreise. Det er heller ikke noe problem om man ønsker å reise alene, for her knytter man nye vennskap med det samme og vi er «one big and happy family»! Noe som også alltid har fascinert meg med disse treningsreisene, er hvordan alder blir helt uinteressant. Om man er 20 år eller 60 år, så har man det like gøy og morsomt sammen. Det synes jeg er helt unikt og utrolig fint! 

Etter at vi alle var på plass på Sunprime Waterfront på Mallorca, var treningsreisen i gang og dagene ble fylt med masse deilig og variert trening! På Ving Camp har vi ofte med mange deltagere og det er også derfor mange gruppetimer å velge i hver dag. Noen timer ligger også parallellt på timeplanen. Du kan «shoppe» gruppetimer akkurat som du ønsker i løpet av uken og du trener så mye eller lite som du vil! I løpet av uken på Ving Camp, kunne deltagerne prøve seg på alt fra dans, yoga, TRX, løping og bootcamp, til SOMA MOVE, tabata, høypuls, styrke, bungee og mye mer. Dette er hvordan årets program så ut: 

Lørdag 26. mai
17:00 Treningskickoff
18:00 MRL (Mage, Rumpe, Lår)
19:00 Global Yoga Yin Yang

Søndag 27. mai
08:30 Tabata Intervall
09:30 En god gammel høypuls
09:30 Boot Camp
17:00 African Vibes
18:00 TRX-slyngetrening

Mandag 28. mai
07:30 Morning Yoga Flow
08:30 Bungee-training
09:30 Step & Styrke
17:00 Sterk med strikk
17:45 Dance Party
18:30 Soma Move

Tirsdag 29. mai
09:30 HIIT Pulse Beats
10:15 Abs & Ass
10:30 Tabata Intervall
17:00 Run Intervall
18:00 TRX-Slyngetrening
19:00 Dance Your Ass Off
18:30 Evening Yoga Flow

Onsdag 30. mai
07:30 Morning Yoga Flow
08:30 Sirkeltrening
08:30 Soma Move
09:30 Høypulsparty

⁃fri resten av dagen. 

Torsdag 31. mai
09:30 Morning Run
09:30 Bungee-training
10:30 Discomania
17:30 Zumba Fitness
18:15 MRL (Mage, Rumpe, Lår)
19:00 Global Yoga Agni

20:00 - Avslutningsmiddag

Fredag 01. juni
07:30 Yoga Morning Flow
09:30 Step & Move
10:30 Sterk med strikk
18:00 Dance Party
21:30 Mindfull Stretch

 

IMG_9140.JPG

På treningsreise er det god stemning fra morgen til kveld – her ser du en del av den flotte buketten på over 60 deltagere som akkurat er ferdig med «Dance Party»! Man blir jo ikke annet enn glad av å se på denne herlige gjengen her! På Ving Camp trener vi om morgenen og også noen dager på formiddagen, ellers er det egentid og god tid til soling og bading, eller å oppleve Palma by på dagtid, før ettermiddagen og kvelden setter i gang med timer igjen. Vi trener både inne og ute i løpet av uken, og det er noe for enhver smak :)

Facetune_02-06-2018-20-37-40.JPG
IMG_9663.JPG
Facetune_02-06-2018-20-38-12.JPG
IMG_9666.JPG
IMG_9211.JPG
IMG_5432.jpg
IMG_9668.JPG
Facetune_02-06-2018-20-34-15.JPG
IMG_5617.JPG

Ukens høydepunkt på Ving Camp for meg i år, var selvfølgelig discotimen min – DISCOMANIA! Jeg hadde nemlig oppgradert disco-outfiten fra i fjor og hadde gledet meg i flere måneder til å svinge meg rundt i den! For dere som kjenner meg godt, så vet dere at jeg elsker å kle meg ut og når jeg i tillegg kan gjøre det når jeg skal danse og holde en gruppetime, er lykken komplett ;) Jeg var storfornøyd med årets antrekk og deltagerne rocket virkelig på dansegulvet! Det var bare helt magisk! 

IMG_5433.jpg

På treningsreise kan du både roe ned, leke og gi jernet. Du er sjefen og du bestemmer akkurat selv hvordan du ønsker å legge opp uken din. Men det er ikke bare trening og svette på camp, det er også sosiale kvelder, sangria i glasset og uforglemmelige sykkelturer til Palma! Vi koser oss rett og slett fra morgen til kveld. En uke på treningsreise gir deg enormt mye påfyll, både fysisk og mentalt, og selv om du kanskje føler deg som en 90-åring i det du tråkker deg stiv og støl ut av flyet på Gardemoen, har du gjort en utrolig god investering for både kropp og «topplokk». Du kommer hjem med masse energi, ny giv, uforglemmelige minner og nye venner! Det kan vel ikke bli bedre?!

Jeg vil si tusen takk til verdens beste kollegaer Sølve Sundrehagen og Isabel H. Christoffersen for et fantastisk samarbeid under tidenes Ving Camp i år, tusen takk til Kjersti Idem i Ving for at du ordner opp og alltid passer så godt på oss og tusen takk til alle deltagerne som var med på Ving Camp Palma 2018 og bidro til å gjøre denne uken helt spesiell!

Treningsreiser i samarbeid med Ving Norge har gitt meg muligheten til et eventyr jeg bare kunne drømme om, og jeg gleder meg så utrolig mye til å skape flere unike opplevelser sammen med alle de flotte menneskene jeg får lov til å treffe på tur!

Nederst i dette innlegget kan dere se en liten videosnutt med deilige minner fra årets Ving Camp Palma 2018! Enjoy!

IMG_5413.jpg
IMG_9405.JPG
IMG_9417.JPG
IMG_9402.JPG
IMG_9669.JPG
IMG_9665.JPG
IMG_9257.JPG

Sølve og jeg reiser allerede til Kypros nå i høst, 19.-27. oktober, og du har muligheten til å bli med på «Vings Paradise Hotel» ;) Vi reiser til Fig Tree Bay og skal sjekke inn på et helt nytt Sunprime hotell. 

Vi har valgt å kalle reisen «DANCE & GROUP FITNESS RETREAT» og det er den ultimate treningsreisen for deg som elsker å danse, trene og bevege deg til musikk og rytmer. Denne uken legger vi igjen alt som heter hemninger hjemme i Norge og slipper oss løs til motiverende toner og heftige beats. Hotellet er håndplukket for behagelig atmosfære, vi lever for dansen og minnerike opplevelser, og du får gjøre det du liker aller best i en hel uke! 

IMG_9310.JPG

For mer informasjon om og påmelding til denne reisen, trykk her :) Håper vi sees på flyet til Kypros!

Deilig musikkinspirasjon for sommerens timer!

Jeg elsker musikk og det å finne ny musikk til gruppetimene mine, er noe av det aller morsomste jeg gjør! Jeg kan sitte å kose meg med å lete etter musikk i flere timer og det er alltid like spennende å se hvilke «skatter» jeg kommer over. Deretter koser jeg meg like lenge med å mikse musikken i etterkant, og kan sitte til langt på natt for å få miksen akkurat slik jeg ønsker den. Noen ganger er det selvfølgelig mer frustrerende å finne den musikken man har i tankene, og derfor har jeg laget en liten sommerliste til deg :) Her får du over 100 varierte sanger å velge mellom!

Håper du kan finne inspirasjon til sommerens gruppetimer eller kanskje også noen egne favoritter. Sangene under er både låter med «fart i» og mer rolige sanger som kan brukes til både yoga, stretching osv. Enjoy! 

en.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.03.36.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.03.53.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.04.40.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.04.52.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.05.03.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.05.15.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.05.39.png
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 11.05.48.png

Ønsker deg en fortsatt fin pinse :)

// Eva Katrine

En liten «update på livet»!

Shit som tiden flyr! Jeg har ikke glemt bloggen, men har bare hatt altfor mye å gjøre (også veldig mange morsomme ting)! Siden forrige blogginnlegg, har jeg rukket å vandre gatelangs i Paris, holdt bootcamp i Frognerparken for over 100 treningsglade mennesker, fylt 30 år og feiret med både acro yoga og dans på byen! Mai har hittil vært en urolig minnerik og fin måned, og jeg er utrolig takknemlig over hvor mange fine venner jeg har! <3 <3 <3 

IMG_7932.JPG

Eivind og jeg var en langhelg i Paris 26.-29.april og trasket flere mil gatelangs. Vi hadde en utrolig fin helg og har bestemt oss for at vi absolutt må tilbake. Vi fikk med oss utrolig mye på få dager, men likevel er det så vanvittig mye igjen å se og å oppleve – for en by! Men det var et etterlengtet avbrekk i en hektisk hverdag og selv om det ikke er den mest avslappende formen for ferie, å reise på «storbyferie», så fikk vi virkelig ladet opp batteriene igjen :) Takk for oss Paris!

IMG_7548.JPG
IMG_7804.JPG
IMG_7544.JPG

Mai har videre inneholdt en rekke spennende møter for videre prosjekter, i tillegg til gruppetimer og en del timer hos fysioterapeut og idrettsmassør. Jeg har som sagt pådratt meg en belastningsskade i kneet – grad 4 chondromalacia patellae – (altså en skade i brusken bak kneskålen) og jobber i herdig med opptrening og går til behandling. Det er ikke så lett å ta det med ro, når kallenavnet er «TurboThomsen», så jeg har nok vært litt ivrig i det siste, og kneet har blitt litt verre igjen :/ Jeg håper virkelig at kneet holder treningsreisen med Ving til Palma om to uker, og jeg skal gjøre alt jeg kan i sommer, for å være klar for nye sprell til høsten! 

I mai har jeg også vært med på å arrangere en stor bootcamp i Frognerparken 8.mai, i samarbeid med MotiOne og fortsett.no, og det ble en kjempesuksess! Over 100 treningsglade mennesker møtte opp i strålende sol i parken, og fikk en leken og funksjonell treningsøkt ledet av Alexander Aalerud og meg. Det var utrolig hyggelig og gøy at så mange kom, og vi gjentar derfor suksessen tirsdag 22.mai kl. 18:00-19:00. Det er helt gratis, så vil du være med kan du melde deg på eventet via Facebook her. Håper vi sees! Oppmøte er bak Monolitten ca. kl. 17:50. Ta med godt humør og masse treningslyst. Treningen passer for absolutt alle – Alexander og jeg gleder oss stort!

IMG_8088.JPG
IMG_8085.JPG

Jeg har i et halvt års tid hjulpet til som fagansvarlig i MotiOne, som er en aktivitetsapp som har har som mål å bidra til å gjøre Norge friskere og sprekere! Appen selges til bedriftsmarkedet, og skal bidra til å gjøre arbeidstakere mer aktive, slik at sykefraværet reduseres og energien og arbeidskapasiteten øker. I denne perioden har jeg jobbet med det faglige innholdet i appen og hjulpet til med å produsere og planlegge redaksjonelt innhold for året 2018. Jeg avslutter imidlertid dette engasjementet i mai og fortsetter å drive eget 100%. Det blir utrolig spennende. Som jeg skrev i forrige innlegg her på bloggen, så er det veldig skummelt å satse på drømmen, men samtidig også så utrolig gøy! Det har vært spennende måneder i MotiOne og jeg gleder meg også til et videre samarbeid sammen med dem fremover!

Torsdag 10.mai, på verdens aktivitetsdag, var det imidlertid min tur til å fylle 30 år, og for en som elsker bursdagsfeiringer var det å være skikkelig jubilant, bare helt topp! Jeg ble overrasket av Eivind med både kake, blomster og pakker på sengen, og av mor og Eivind fikk jeg det jeg hadde ønsket med aller mest – nemlig mitt eget SUP-brett! Wooop woop! I tillegg hadde Eivind kjøpt SUP til seg selv også, så nå gleder jeg med sykt til vi skal ut på eventyr sammen. Resten av bursdagen ble tilbragt på tandemsykkelen vår og vi suste rundt i Oslo, spiste is og avsluttet med digg middag på Døgnvill på Vulkan. En sykt fin dag uten for mange planer! 

IMG_8166.JPG

På lørdag var det igjen klart for mer feiring og jeg hadde invitert mine aller beste venner til en skikkelig heldags bursdagsfeiring i «TurboThomsen» stil! Vi begynte dagen på Athletica Domus kl. 13:00, der vi fikk en helt rå og morsom yogaklasse sammen med Torunn Pedersen — den råeste dama i byen! Jeg hadde så lyst til å la mine venner ta del i noe av det som stadig blir en større del av livet mitt, og jeg ønsket å gi dem en annerledes opplevelse av yoga. Og det fikk de virkelig! Latteren satt løst og vi storkoste oss! Klokken 15:00 serverte jeg lunsj fra Oslo Raw, før festen fortsatte hos meg. Senere på kvelden spiste vi middag på The Kasbah på Kjellands plass og endte opp med å «eie» dansegulvet på «Hva skjer?» på Torshov ut i de sene nattetimer. En perfekt feiring! Jeg er utrolig heldig som har så mange positive, kreative, inkluderende og gode venner og føler meg ekstremt takknemlig etter en absolutt #drømmebursdag! Tusen takk alle sammen (dere vet hvem dere er) <3

LRG_DSC07170.jpg
LRG_DSC07174.JPG
LRG_DSC07085.jpg
IMG_8379.JPG
IMG_8380.JPG
IMG_8367.JPG

Jeg lover at det ikke går like lenge til det skjer noe her på bloggen igjen, og jobber også med noen flere blogginnlegg for alle dere gruppeinstruktører, som snart kommer ut på bloggen!

Stay tuned! Peace & Love <3

// Eva Katrine